Pidetään yhteyttä

Autot ja liikenne

4 suosituinta saksalaista automerkkiä – tiesitkö nämä?

4 suosituinta saksalaista automerkkiä - tiesitkö nämä?
Pixabay

Saksalla on suuri osuus maailman tunnetuimmista automerkeistä. Aina virtaviivaisista urheiluautoista luotettaviin perheautoihin saksalaiset automerkit tunnetaan korkealaatuisista, tyylikkäistä ja toiminnallisista autoistaan.

Saksalaisia automerkkejä on useita, mutta tässä artikkelissa esitellyt neljä automerkkiä ovat tunnetuimpia ja niillä on suurin markkinaosuus.

Volkswagen

Volkswagen on Volkswagen-konsernin lippulaivamerkki. Saksan hallitus perusti VW:n vuonna 1937 tarjotakseen edullisen auton keskimääräisille kuljettajille, kutsuen sitä ”kansan autoksi”.

Ferdinand Porsche suunnitteli Kuplan, joka pysyi tuotannossa useita vuosikymmeniä aina vuoteen 2018 saakka. Golf ja Polo ovat maailmanlaajuisesti myydyimpiä hatchback-autoja. Ne ovat suosittuja perheautoja, koska ne ovat taloudellisia, luotettavia, tilavia ja moderneja.

Volkswagen tarjoaa kuljettajille monia vaihtoehtoja, mukaan lukien Passat, Jetta, Arteon, Jetta GLI, Tiguan, Taos ja Atlas. Kuumien hatchback-fanien valittavissa ovat joko Golf tai Golf GTI.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz on saksalainen luksusautomerkki, jonka perustivat Karl Benz ja Gottlieb Daimler vuonna 1926.

Mercedes-Benzin logo on kolmikärkinen tähti, jonka Daimlerin pojat Paul ja Adolf suunnittelivat vuonna 1909. Jokainen kärki edustaa merkin keskittymistä maantie-, meri- ja ilmaliikenteeseen. Kolmikärkinen tähti symboloi myös merkin ylivoimaa kaikilla kolmella liikennemuodolla.

Mercedes-Benz on valmistanut useita merkittäviä malleja, mukaan lukien Mercedes Benz 600, S-sarjan hybridimalli ja Sprinter. Nämä autot ovat edelleen suosittuja sekä harrastajien että luksusta ja luotettavuutta etsivien kuluttajien keskuudessa.

BMW

Suosittu saksalainen automerkki BMW valmistaa autoja, moottoripyöriä, moottoreita ja polkupyöriä. Yhtiö perustettiin vuonna 1916, ja sen pääkonttori sijaitsee Münchenissä, Saksassa. BMW Groupin kokonaan omistama tytäryhtiö on Rolls-Royce Motor Cars, ylellisten autojen yksinoikeudellinen valmistaja.

BMW AG on tunnettu saksalainen autonvalmistaja, joka on luonut laadukkaita ja joukosta erottuvia ajoneuvoja. Heidän autonsa, moottoripyöränsä, voimayksikkönsä ja polkupyöränsä on kaikki valmistettu hienostuneesti pääsuunnittelija Adrian van Hooydonkin johdolla.

BMW AG on ollut olemassa yli 90 vuotta.

Audi

Audi on saksalainen yritys, joka perustettiin vuonna 1909, ja sen pääkonttori sijaitsee Ingolstadtissa, Saksassa. Audin logo viittaa sen entiseen yritykseen, August Horchiin. Neljä linkitettyä rengasta kunnioittavat Audin, Horchin, Wandererin ja DKW:n vuonna 1932 tapahtunutta fuusiota. Tämä johti Auto Union UG:n perustamiseen.

Vuonna 1966 Volkswagen-konserni otti haltuunsa tuolloin vasta alkaneen Audin, joka on nyt suosittu saksalainen ajoneuvonvalmistaja.

Audi on säilyttänyt kansainvälisen läsnäolonsa yhdeksässä maassa, joissa on 11 tuotantolaitosta. Ajoneuvojen sukupolvet valmistetaan Saksassa, Intiassa, Slovakiassa, Belgiassa, Kiinassa, Unkarissa, Indonesiassa, Espanjassa ja Meksikossa.

Audi tarjoaa erinomaista nopeutta ja edistyksellistä muotoilua, erityisesti A8-mallissa. Sitä täydentää tuotesarja sedan-malleja, katumasturi-malleja ja muita pieniä ajoneuvoja.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos