Pidetään yhteyttä

Uncategorized

YLE: Tietoturva-asiantuntija kertoo, millaisia kuvia somessa ei kannata julkaista – oletko sortunut tähän?

YLE: Tietoturva-asiantuntija kertoo, millaisia kuvia somessa ei kannata julkaista - oletko sortunut tähän?
Instagram / Suomen poliisi

Monet julkaisevat sosiaalisessa mediassa kuvia avoimesti omasta elämästä. Kuvia julkaistaessa on kuitenkin syytä olla tarkkana: rikolliset voivat nimittäin käyttää tietynlaisia kuvia hyväkseen rikollisissa puuhissa, kertoo Yle.

Esimerkiksi festarikesän aikana monet julkaisevat kuvia festarilipuista tai -passeista. Check Pointin tietoturva-asiantuntija Jarno Ahlströmin mukaan lippuja on kuitenkin helppo väärentää jo somekuviin perustuen. Ylikonstaapeli Toni Reinikainen puolestaan muistuttaa, että lipuista pitäisi aina peittää QR- ja viivakoodit.

Kotiavaimista ei myöskään kannata julkaista kuvia, sillä tänä päivänä puhelimien kamerat ovat niin tarkkoja, että niistä voi erottaa jopa avainten hammastuksen. Sairaalarannekkeista puolestaan voi saada arkaluontoista tietoa. Myös koulujen tutkintotodistuksista rikolliset voivat saada hyödyllistä tietoa.

Lomia ei kannata myöskään toitottaa somessa, nimittäin esimerkiksi auton rekisterikilven avulla rikollinen voi saada auton omistajan tiedot ja asuinpaikan.

”Älä kuuluta sosiaalisessa mediassa julkisesti lomiasi ja menojasi, näistä voi olla hyötyä rikollisille,” sanotaan myös Suomen poliisin Instagram-julkaisussa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos