Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Vesa-Matti Loiri futistähtenä: pelasi HJK:ssa vuonna 1972 – tiesitkö tätä?

Vesku Loiri futistähtenä vuonna 1972
AOP

Suurena suomalaisena kansantaitelijana tunnetuksi tullut, jokaisen rakastama Vesa-Matti Loiri on tunnettu paitsi äänestään, myös urheilutaidoistaan. Seiska valaisi hiljattain Loirin aikaisempaa urheilijan uraa: tiesitkö, että Vesku pelasi kauden HJK:ssa vuonna 1972?

Nykyään 76-vuotias Vesku on ilmiömäinen biljardivirtuoosi ja on jopa voittanut SM-kultaa vesi- ja käsipallossa. Lisäksi hänet tunnetaan jalkapallotaidoistaan: jalkapallo lienee Veskun suosikkilaji.

Vesku kertoi Seiskalle rakastuneensa jalkapalloon viimeistään Helsingin olympialaisissa vuonna 1952, kun hän isänsä kanssa todisti Unkarin ja Jugoslavian välistä loppuottelua Olympiastadionilla.

Ottelun aikana Jugoslavian maalivahti Vladimir Beara venyi rangaistuspotkussa niin upeaan torjuntaan, että se inspiroi Veskua aloittamaan uransa jalkapallon parissa. Hän halusi jo alusta alkaen nimenomaan maalivahdiksi, joka hänestä sitten tulikin.

Vesku pelasi aluksi Huopalahden Hurjissa ja Töölön Vesassa, kunnes joutui lopettamaan pelaamisen Teatterikorkeakoulun opintojen vuoksi. Jalkapallo ei kuitenkaan unohtunut kokonaan: hän sai tilaisuuden pelata korkeimmalla sarjatasolla SM-sarjan kaudella 1972, kun loukkaantumisista kärsinyt HJK nappasi Veskun palkkalistoilleen.

Monilahjakas Vesku jaksaa vielä edelleen yllättää meitä: kukapa olisi uskonut Veskun olleen myös futistähti nuoremmalla iällään?

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos