Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Sointu Borgin napakka mielipide somekommunikoinnista kirvoitti kommentin Rita Niemi-Manniselta

Sointu Borgin napakka mielipide somekommunikoinnista kirvoitti kommentin Rita Niemi-Manniselta
Instagram / @sointuorvokki

Yrittäjä ja Diili-voittaja Sointu Borg avautuu usein somessa napakasti. Tällä kertaa hän avautui uudesta ”callout” -kulttuurista, joka näyttää vallanneen sosiaalisen median.

”Onko callout-kulttuuri tekopyhää p**kaa?” hän kysyy ensimmäisenä.

”Jos termi ei ole entuudestaan tuttu, niin callouttaamista (engl. call out) tapahuu tyypillisesti täällä sosiaalisessa mediassa, varsinkin IG-storien puolella. Ideana on pähkinänkuoressa vaatia vastauksia joltain yksilöltä, yritykseltä tai yhteisöltä tämän loukkaavista tai kyseenalaisista sanoista ja teoista.”

Hän lisää ensin, että someaktivismi on hyödyllistä eikä kaikki callouttaaminen ole pahasta.

”Puhun nyt tavasta ja kommunikointityylistä, joka on tehnyt callouttaamisesta sosiaali- ja oikeuspornoa, somekansan kollektiivista hierarkiapeliä. Epäkohtien bongaamisesta on tullut tietynlaista vinksahtanutta viihdykettä,” Sointu sanailee.

”Callouttaamisesta on myös muodostunut tapa generoida omalle sometilille käyttäjäliikennettä. Tässä kohtaa hyvien asioiden puolesta taistelemisen ja oman edun sekä somebrändin rakentamisen välinen raja alkaa olla häilyvä ja koko homma alkaa samaan hienovaraisia narsistisia piirteitä. Tämä herättää ainakin minussa usein sen kysymyksen, mikä on ulostulojen todellinen tarkoitusperä? Tehdä itse aihe vai kenties kritiikin esittäjä näkyväksi?” hän miettii.

”Ottaessamme vapauden leikkiä ylintä tuomioistuinta, haisee oma moraalinen ylemmyydentunteemme kilometrien päähän,” hän jatkaa.

”Kyse ei ole siitä, ettemmekö sais käyttää ääntämme ja tämä teksti ei ole yksilöity kehenkään vaikuttajaan. Kyse on kansainvälisestä ilmiöstä.”

Myös somevaikuttaja Rita Niemi-Manninen on kommentoinut tyhjentävästi Soinnun kirjoitukseen.

”Kiitos Sointu miten puit tän sanoiksi, ei paremmin voi kuvata,” Rita sanoo.

Soinnulla ja Janni Hussilla on oma Sana on vapaa-podcast, jossa puhutaan aiheesta lisää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos