Pidetään yhteyttä

Jääkiekko

Nuorten Leijonien shokkitappiolle vaaditaan selitystä – Päävalmentaja kiisti yhden asian

Nuorten Leijonien maalivahti Niklas Kokko U20 MM-kisoissa
AOP

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-turnaus jatkui Nuorten Leijonien osalta tuskaisena. Saksa nimittäin taisteli sen historian ensimmäisen voiton Suomesta nuorten MM-jäillä ja voitti keskiviikkona pelatun ottelun maalein 4-3.

Saksa iski ottelun avausosuman, mutta Suomi tasoitti vielä heti avauserässä ja painoi johtoon toisessa erässä. Saksa tuli vielä tasoihin ja Suomi otti johtoaseman takaisin itselleen uudelleen.

Ottelu ratkesi kuitenkin toisen erän puolivälin jälkeen kun Saksa iski nopeasti kaksi maalia ja siirtyi 4-3 johtoon. Siitä Suomi ei enää päässyt mukaan voittotaisteluun.

Nuorten Leijonien päävalmentajan Lauri Mikkolan oli pakko myöntää ottelun jälkeen, että tulos oli karu.

– Olimme alussa vähän hermostuneita, mutta saimme koneet käyntiin erän edetessä. Puolustaminen oli heikkoa ja ylihyökkäsimme niissä tilanteissa, joissa Saksa pääsi iskemään vastaan ja joista he tekivät maalinsa, Mikkola kommentoi ottelusta.

– Pääsimme paljon hyökkäämään ja loimme paikkoja, mutta maalinteossa viimeinen tylyys jäi uupumaan. Tulos oli tosi karu, mutta turnaus ei ole ohitse, Mikkola jatkoi TV5:llä MTV Urheilun mukaan.

Mikkola kiisti kuitenkin, että Suomi olisi aliarvioinut Saksan vastustajana ja lähtenyt otteluun takki auki.

Suomi on pelannut nyt alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kaksi ottelua ja hävinnyt molemmat. Kanada-tappion jälkeen tunnelma oli vielä toiveikas ja koneen uskottiin lähtevän vasta avausottelun jälkeen kunnolla käyntiin. Toisin kuitenkin kävi ja nyt Saksa-tappion jälkeen, tunnelma alkaa kiristyä. Nuoret Leijonat ovat perjantaina pakkovoiton edessä Latviaa vastaan.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos