Pidetään yhteyttä

Reseptit

Yksinkertainen pizzapohja tällä ohjeella: tästä herkkupizza kotona

Yksinkertainen pizzapohja tällä ohjeella: tästä herkkupizza kotona
Pixabay

Pizzan tekeminen kotoa käsin on hauskaa ja herkullista! Yksi tärkeimmistä osista on taikina, ja tässä artikkelissa jaan kanssasi nopean ja helpon pizzataikinan reseptin. Tämä taikina valmistuu nopeasti ja antaa sinulle mahdollisuuden lisätä suosikki täytteitäsi. Oli se sitten perinteinen margherita, täyteläinen pepperoni tai kasvispitsa, tämä taikina toimii kaikissa.

Ainesosat:

350 g vahvaa vehnäjauhoa, plussa lisää jauhoja leivontaan
1 pussi nopeavaikutteista kuivahiivaa
0,5 tl sokeria
Pizzan täytteitä oman maun mukaan

Valmistusohjeet:

1. Aloita valmistamalla taikina. Laita jauhot suureen kulhoon ja sekoita joukkoon hiiva ja sokeri. Tee keskelle kolo, lisää 200 ml lämmintä vettä ja ripaus suolaa. Sekoita puuhaarukalla kunnes kaikki jauhot ovat sekoittuneet ja sinulla on pehmeä taikina.

2. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä noin 5 minuuttia, kunnes se on sileä. Laita taikina kulhoon, peitä se puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 5 minuuttia. (Voit antaa taikinan nousta pidempään, jos haluat paksumman pohjan, mutta se ei ole välttämätöntä ohuelle pohjalle.)

3. Kuumenna uuni 240 asteeseen. Laita pizzakivi, tukeva leivinlevy tai ylösalaisin käännetty uunipelti uunin ylähyllylle lämpenemään. Jos olet antanut taikinan nousta, painele sitä hieman alas ja jaa se kahteen palloon. Kauli yksi pallo jauhotetulla alustalla isoksi ympyräksi käyttäen kaulinta. Nosta se jauhotetulle uunipellille. Lisää haluamasi täytteet varovasti pizzan päälle ja siirrä pizza varovasti uunipelliltä suoraan kuumalle kivelle, levylle tai pellille uunissa. Paista 8-10 minuuttia, kunnes täyte kuplii ja pohja on rapea. Ota pizza pois uunista ja toista toisen taikinapallon kanssa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos