Pidetään yhteyttä

Reseptit

Kotitekoiset kananugetit maistuvat koko perheelle – testaa tätä

Kotitekoiset kananugetit maistuvat koko perheelle - testaa tätä
Pixabay

Kananugetit ovat suosittu ruokalaji, joka miellyttää niin lapsia kuin aikuisiakin. Niiden rapea kuori ja mehevä sisus tekevät niistä täydellisen välipalan tai pääruoan. Parasta on, että voit valmistaa kananugetit helposti kotona itse.

Ainekset:

400g kanan rintafileitä
4 rkl vehnäjauhoja
1 kananmuna, kevyesti vatkatuna
115g panko- tai kuivattuja korppujauhoja
2 rkl kasvi- tai auringonkukkaöljyä

Valmistusohjeet:

1. Leikkaa kanan rintafileet suupaloiksi ja aseta palat kahden leivinpaperin väliin. Käytä kaulinta tai kaulimella varovasti litistäen, kunnes palat ovat noin 2-3 mm paksuisia ja tasaisia.

2. Laita vehnäjauhot lautaselle ja sekoita niihin ripaus suolaa. Laita vatkatut kananmunat kulhoon ja panko- tai korppujauhot toiseen lautaselle. Jos käytät ilmankuivainta, voitele kevyesti iso uunipelti.

3. Kasta jokainen kanapala ensin jauhoissa, sitten kananmunissa (poista ylimääräinen muna ravistamalla kevyesti) ja lopuksi pyörittele niitä panko- tai korppujauhoissa. Laita paneroidut kanapalat kevyesti voidellulle uunipellille tai ilmankuivaimen koriin. Yhden käden käyttö vähentää sotkua.

4. Jos käytät uunia, esilämmitä se 220 asteeseen. Paista kananugetteja uunissa 10-15 minuuttia, kääntäen niitä puolivälissä.

5. Jos käytät ilmankuivainta, esilämmitä se 200 asteeseen 4 minuutin ajan. Sivele kananpalat molemmilta puolilta öljyllä. Paista kananugetteja ilmankuivaimessa erissä 5 minuuttia per erä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Ravistele koria puolivälissä varmistaaksesi tasaisen kypsennyksen.

6. Tarjoile kananugetit tomaattikastikkeen kanssa, jos haluat.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos