Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Tällaiset kommentit saivat Sointu Borgin padot murtumaan: ”Saivat voimaan huonosti”

Tällaiset kommentit saivat Sointu Borgin padot murtumaan: "Saivat voimaan huonosti"
Instagram / @sointuorvokki

Yrittäjä Sointu Borg ja hänen Topi-veljensä osallistuivat keväällä ulos tulleeseen Ylen Kirjolla-sarjaan, jossa käsiteltiin lähemmin autismikirjolla olevien henkilöiden arkea.

Sarjan tarkoituksena oli tuoda huomiota autismiin ja lisätä tietoisuutta. Sarja voittikin vuoden viestintäteko -tunnustuksen.

Sointu on puhunut Instagramissa paljon sarjasta ja tuonut myös esiin positiivisia kommentteja ja saamaansa palautetta. Hiljattain hän kuitenkin puhui Sana on vapaa-podcastin jaksossa ”Sointu, miksi ratsastat veljesi autismilla?” siitä, kuinka pieni joukko somevaikuttajia on lytännyt Soinnun osallistumisen sarjaan.

Yrittäjä kommentoi itse asiaa vielä tarkemmin Instagramin tarinoissaan.

”Hyvin pieneltä joukolta kuulin myös keskustelua, että oliko osallisuuteni sarjaan vain oman sädekehäni kiillotusta, strategista henkilöbrändini rakennusta ja saanko minä autistin sisarena ja perheenjäsenenä sanallistaa ajatuksiani,” Sointu sanoo tarinassaan.

Seuraavassa videossa Sointu pyyhkii kyyneleitään.

”Tuon jakson ideana ei ole mitenkään uhriutua,” hän saa sanottua.

”Tietyt kommentit keväällä osuivat ja saivat minut voimaan todella huonosti,” hän jatkaa.

Sointu tarkentaa, että kritiikki on sallittua, mutta suoranaista kiusaamista ei saa naamioida kritiikin taakse.

”Haluaisin, että muutamat somevaikuttajat yleisesti miettisivät sitä, että milloin sellainen hyvin hyvin satuttava toiminta ja kiusaaminen naamioidaan kritiikin taakse.”

Sointu saa edelleen päivittäin haukkuja osakseen, mutta sanoo, etteivät ne yleensä vaikuta häneen. Kirjolla-ohjelma oli kuitenkin koko perheelle herkkä paikka.

”Silloin tuo asia oli itselleni niin herkkä ja koko perhettä jännitti,” Sointu sanoo.

”On todella eriskummallinen ajatus, että yksikään kirjolla olevan ihmisen vanhempi, sisar, läheinen ei saisi sanallistaa omia kokemuksiaan,” hän lisää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos