Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Sointu Borg somessa: ”Olen tuntenut olevani loukussa”

Sointu Borg somessa: "Olen tuntenut olevani loukussa"
Instagram / @sointuorvokki

Kirjailija ja yrittäjä Sointu Borg julkaisi aikaisemmin tänä vuonna kirjansa Röyhkeästi rohkea: Kuinka haistattaa asialliset v**ut.

Hän markkinoi kirjaansa muun muassa julkaisemalla Instagramissa otteita kirjastaan.

Hiljattain hän julkaisi tärkeän otteen kirjansa ensimmäisestä luvusta ”Elämä ei ole mitä sen on markkinoitu olevan.”

Kuvansa yhteydessä hän kirjoittaa, että nuorella sukupolvella on vaikeuksia sopeutua vanhemman elämäntyylin vaatimuksiin.

”Humoristisesta elämänotteestani huolimatta sisäinen rauhattomuuteni on välillä päässyt eskaloitumaan sietämättömäksi. Paniikkihäiriöksi, loputtomaksi ahdistukseksi, riittämättömyyden tunteeksi sekä tarpeeksi vetää pää täyteen viinaa joka ikinen viikonloppu. Olen tuntenut olevani loukussa ja totaalisen hukassa. Kokenut olevani persaukinen, vailla suuntaa oleva väliinputoaja. Niin tosin on moni muukin elämäänsä ostoslistan tavoin suorittava millenniaali,” Sointu kirjoittaa.

Sointu mainitsee, että nuorempi sukupolvi tuntee olonsa epäonnistuneeksi, koska he eivät sovellu vanhemman ajan muottiin.

”Kolumnistit ja tutkijat ovat pohtineet, mikä meitä millenniaaleja tai meitä seurannutta Z-sukupolvea oikein vaivaa. Tiedoksi vain jokaiselle oman elämänsä Ulla Taalasmaalle, että ei meitä vaivaa yhtikäs mikään. Emme ole rikkinäinen tai epäonnistunut porukka, sukupolvikokemuksemme on vain kertakaikkisen erilainen. Menneinä vuosikymmeninä kirjoitettu ”hyvän elämän ohjekirja” ei päde enää 2020-luvulla,” hän sanoo.

”Vanhat odotukset ja uskomukset siitä, miten elämää tulisi elää, eivät ole monistettavissa tähän päivään. Jos yritämme jalkauttaa menneisyyden menestysreseptejä nykyhetkeen, voimme samoin tein hypätä käsi kädessä alas ruotsinlaivan kannelta. Vanhempasi yrittävät parhaansa, mutta kuuntele heitä vain valikoiden. Monet menneiden sukupolvien elämänohjeet ovat tämän päivän idiotismia,” Sointu jatkaa.

Sointu sanoo, että etenkään hänen itsensä kohdalla tavalliset normit ja odotukset eivät vie hänen uraansa tai henkistä kehitystään eteenpäin.

”Olenkin joutunut rakentamaan oman polkuni täysin vieraalle maaperälle tietämättä, johtaako polku yhtikäs mihinkään vai kenties kohti varmaa turmiota. Tätä polkua olen raivannut kriiseillen, lämmintä lonkeroa kitaten ja piilotettua potentiaaliani esiin kaivaen,” hän päättää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos