Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Sointu Borg Sansibarissa: ”Rintaani puristaa ja naamani alkaa kihelmöidä”

Sointu Borg Sansibarissa: "Rintaani puristaa ja naamani alkaa kihelmöidä"
Instagram / @sointuorvokki

Yrittäjä Sointu Borg on ollut lomailemassa Afrikan Sansibarissa. Hän on julkaissut lomaltaan upeita lomakuvia, jotka nostattavat itse kunkin lomakuumetta – tai ehkä kateutta.

Uusimman somejulkaisunsa yhteydessä Sointu lainaa itseään oman kirjansa luvusta 3, jossa käsitellään kateutta.

”Siitä ei oo montaa vuotta, kun ihmisten instagrammable holidayt on laukaissu mussa huonommuuden tunnetta,” Sointu kirjoittaa.

”Minua reippaasti nuorempi sometähti on tahkonnut viime tilikaudellaan satojen tuhansien voitot. Toinen nuori menestyjä lomailee Malediiveilla ja esittelee tarkoin treenattua bikinivartaloaan. Joku lapsinero on aloittanut sijoittamisen rippikouluikäisenä ja omistaa nyt kuusi sijoitusasuntoa. En klikkaa juttuja auki, en halua tietää enempää. Pelkkä otsikoiden näkeminen ärsyttää. Rintaani puristaa ja naamani alkaa kihelmöidä. Tällaiset uutiset saavat oman elämäni tuntumaan mitättömältä,” Sointu kertoo kuvatekstissä.

Sointu miettii, että hän oli mahdollisesti kateellinen muiden huolettomuudesta ja vapaudesta.

”Ehkä olin kateellinen siitä, mitä taloudellinen menestys ja lomamatkat edustivat: huolettomuutta ja vapautta. Ne puuttuivat omasta elämästäni tuolla hetkellä. Lisäksi menestyjissä ärsytti eritoten heidän ikänsä. Tunsin olevani askeleen jäljessä, kun näin kuinka minua nuoremmat juniorit matkustivat Malediiveille samalla kun itse jouduin kieltäytymään terdekeikoista,” hän lisää.

Sointua jyrsi etenkin riittämättömyyden tunne.

”V********ni suurin ajuri oli lopulta riittämättömyyden tunne. Se, miltä elämäni tuntui ja ulospäin näytti, ei ollut riittävää ja merkityksellistä. Elämässäni ei ollut omistusasuntoja, hienoja reissuja, ykkösluokan lentolippuja ja räjähtävää urakehitystä. Koin, että en ollut ikääni nähden tarpeeksi pitkällä,” hän lisää.

Hän sanoo, että ihmiset kadehtivat usein etenkin oman ikäluokan edustajia.

”Kadehdimme usein juuri oman ikäluokkamme edustajia tai meitä nuorempia. Vertaamme omaa aikajanaamme heidän aikajanaansa. Tarkkailemme silmä kovana, mitä tahtia muut saavat ylennyksiä, ostavat kiinteistöjä, reissaavat tai hankkivat lapsia. Kaikesta on tullut aikajanakilpailua.”

”Pointti: jos et ole ollut tänä vuonna (tai ikinä) kaukomatkalla. Et ole jäljessä.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos