Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Peter Franzén sanoo omaavansa tärkeän ominaisuuden: ”Sitä voi opettaa ja opetella”

Peter Franzén sanoo omaavansa tärkeän ominaisuuden: "Sitä voi opettaa ja opetella"
Instagram / Peter Franzén

Näyttelijä Peter Franzén on jo jonkin aikaa asunut Etelä-Ranskassa puolisonsa Irina Björklundin ja heidän yhteisen poikansa kanssa. Pariskunta asuu maatilalla, jossa on eläimiä ja hedelmä- ja oliivipuita.

Oma työhuonekin löytyy.

”Se on sellainen oma kammio. Mutta pihalla on aina töitä, kuten lannan luontia, joka luo hyvää vastapainoa kirjoitustyölle. Saan luonnosta voimaa, mutta motivaatio kirjoittamiseen pitää löytää itsestä. On kiva katsoa välillä kotoa ikkunasta vuorimaisemaa tai Helsingin työhuoneelta Itämerta,” Franzén kertoo Anna-lehdelle.

Franzén nähdään seuraavaksi trillerissa Helsinki-syndrooma. Elokuvassa päähenkilö joutuu kohtaamaan muun muassa lama-ajan.

”Moni ei halua lama-aikaa muistella, se oli monelle hirmuinen tragedia. Olen pohjoisesta Keminmaasta kotoisin, ja siellä oli perheitä jotka eivät menettäneet pelkkää materiaa, vaan myös ihmisiä,” Peter sanoi ohjelman mediapäivässä.

Peter kertoo, että ainoa tie itsensä hyväksymiseen on menneisyyden kohtaaminen.

”Niin olen tehnyt itse aikoinani kirjoittaessani ja puhuessani omasta lapsuudesta. Olen auttanut sillä paitsi itseäni, niin myös muita.”

Hän sanoi, että empatian lisääminen olisi ratkaisu moniin epäoikeudenmukaisuuksiin.

”Empatian kautta pystyy jalostamaan paljon. Sitä voi onneksi opettaa ja opetella. Empatiaa luodaan myös osoittamalla kiitollisuutta ja kannustamalla. Lapsiaan ei voi rakastaa liikaa, mutta kyllä empatia pitää opettaa kotona. Se on tärkein oppi, jonka kotoa voi saada.”

Franzen asuu Etelä-Ranskassa ja tällainen näkymä avautuu hänen takapihaltaan. Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Franzenin takapihalla kasvaa myös tangeriineja. Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos