Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Marja Kihlström avoimena somessa: ”Kuka antaisi luvan olla tuhma?”

Marja Kihlström avoimena somessa: "Kuka antaisi luvan olla tuhma?"
Instagram / @puhumuru

Seksuaaliterapeutti Marja Kihlström puhuu Instagramissa usein arjestaan ja tuo esille myös työhönsä liittyviä aiheita.

Marja on puhunut aikaisemminkin seksuaalisuudesta ja tällä kertaa hän julkaisi kuvan, jonka yhteydessä hän puhuu tuhmuudesta.

”Kuka antaisi luvan olla tuhma? Meidät opetettiin valitsemaan, h**ra tai pihtari. Seksuaalisuus oli jotain mikä on ollut meissä jo ennen kuin synnyimme. Tyttöys laittoi siihen leimansa. Kiltteys nousi arvoonsa, hiljainen mielyttäminen ja mukautuminen. Muiden tarpeiden herkkä kuuntelu oli tehtävämme, tasapainottaa ja rauhotella,” hän kirjoittaa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

”Murrosikä puski pintaan seksuaalisuutemme uudella tavalla, se muuttui näkyväksi kehossamme mielen vasta ihmetellessä tuota uutta väkevää voimaa. Se oli uhka. Siitä tuli muiden omaisuutta. Jotain mikä piti laittaa muottiin. Jotain mitä yritettiin kouria, huudella, kieltää, pitää kontrollissa,” hän kirjoittaa.

Hän sanoo, että nuoren naisen on lähes mahdotonta astua maailmaan seksuaalisesti vapaana ja uteliaana.

”Kun astuu suhteeseen pitäisi osata viimeistään antaa. Pitäisi haluta. Nauttia. Äkkiä siitä tulee velvollisuus. Ja oliko se halu edes itsestä kumpuavaa halua. Samalla ei saisi olla liian haluttava, ettei villitsi muita.”

”Mutta entä jos tuota maailmaa ravistelee? Kysyisi miksi? Ei kyselisi enää lupia vaan olisi utelias selvittämään mitä kaikkea se seksuaalisuus voi olla minussa. Mikä minua kiihottaa. Mikä saa mieli lentämään. Mistä nautin. Mistä fantasioin. Mikä kiehtoo ja vetää puoleensa. Millainen minusta kumpuava halu on ilman ehtoja ja odotuksia. Kuinka tuhma voisin todella olla pääni sisällä. Tai vaikka ihan oikeassa elämässä.”

”Entä jos omistaisin oman seksuaalisuuteeni. Siinäpä vasta tajuttoman kuuma ajatus,” hän päättää.

Voit katsoa Kihlströmin kuvan täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos