Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Marja Hintikka vaatii myös lapsilta anteeksipyyntöä: puhuu syvällisesti yksinkertaisesta asiasta

Marja Hintikka vaatii myös lapsilta anteeksipyyntöä: puhuu syvällisesti yksinkertaisesta asiasta
Instagram / @marjahintikka

Juontaja Marja Hintikka julkaisi hiljattain Instagramissa kuvan, jossa hän istuu nurkassa pää painuksissa.

Kuvan yhteydessä hän kirjoittaa tärkeästä asiasta, nimittäin anteeksipyytämisestä. Hän puhuu etenkin siitä, että myös lapsilta pitää pyytää anteeksi.

”Olen huomannut, että lapsilta anteeksi pyytäminen noin niinku ”defaulttina” on verrattain uusi ilmiö. Jotkut tiedostavat vanhemmat ehkä tekivät niin jo viime vuosituhannella, mutta yleisesti entisaikojen kasvatus oli sitä, että aikuinen on aina oikeassa, lapsi väärässä. Ja vaikka koko maailmankaikkeus osoitti toisin, aikuisen väärässä oloa ei korjattu lapsen suuntaan. Sehän olisi ollut osoitus hukassa olevasta vanhemmuudesta!” Marja aloittaa kirjoituksensa.

”Tässä ajassa anteeksipyyntö ja oman inhimillisyyden osoittaminen nähdään onneksi merkkinä kypsyydestä ja no – siitä inhimillisyydestä. Lapselle ei ole haitallista kuulla, että aikuinenkin on vain ihminen ja välillä väärässä. Mä pyydän nykyään anteeksi usein, olen suoraan sanoen oppinut siinä paljon paremmaksi lasten myötä,” hän jatkaa.

Marja sanoo vaativansa myös lapsilta anteeksipyyntöä.

”Vaadin myös lapsilta anteeksipyyntöä, mutta inhimillisyyden rajoissa. Sanon heille, että pyydäthän anteeksi sitten kun tunne antaa myöten. En pakota riiteleviä lapsia sopimaan, ennen kuin vihaisuuden aalto on riittävästi laantunut. Annan heille tilan rauhoittua ja miettiä hetken – tarvitsenhan sellaisen itsekin ennen kuin pystyn pyytämään ja antamaan anteeksi.”

Hän kysyy myös seuraajiltaan, osaavatko he pyytää anteeksi ja ovatko he oppineet paremmaksi. Seuraajat ovatkin vastailleet Marjan kysymykseen tehokkaasti.

”Aina pyydän lapsilta anteeksi jos menetän hermoni. Lapset myös näkevät aina aikuisten sovinnon jos aikuisten kesken on sanailua,” eräs kommentoi.

”Viikonloppuna tuli taas pojalta pyydettyä anteeksi. Kun huomaa missä toinen oli oikeassa ja sanoo sen ääneen, on polku sovintoon alkanut,” toinen sanoo.

”Minä olen myös oppinut pyytämään anteeksi lapsilta, kun olen väärässä tai ylilyön jossain tilanteessa,” kommentoi kolmas.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos