Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Marja Hintikka mietti Suomen ankaruutta lekotellessaan aurinkorannalla – kuva!

Marja Hintikka mietti Suomen ankaruutta lekotellessaan aurinkorannalla - kuva!
Instagram / @marjahintikka

Juontaja Marja Hintikka on julkaissut Instagramissa kuvan, jossa hän istuu rantahiekassa ja nauttii etelän lämmöstä.

Hän kertoo kyselleensä ihmisiltä, kuka muuttaisi eläkepäiviksi etelään. Jopa 78 % kyselyyn vastanneista saattaisi jättää kylmän Suomen taakseen ja suunnata lämpimiin maisemiin.

Marja oli saanut kuulla myös paljon tarinoita siitä, kuinka Suomessa on ankaraa arkea.

”Pari tyyppiä kertoi, kuinka oli muina pääskysinä karannut Suomen ankarasta arjesta muille maille perheensä kanssa jo lasten ollessa pieniä. Ei halunnut jättää unelmaa ”sitten joskus” -asteelle. Vaikka arki on arkea kaikkialla, nimenomaan tietynlainen ankaruuden poissaolo – ei vain ilmaston vaan asenneilmapiirin osalta – teki kuulemma muutosta kannattavan,” Marja sanailee kuvatekstissä.

Seuraavaksi Marja kertoo monen sanoneen, että Suomen ankaruus ja tietynlainen kovuus painaa päälle ja ilo saattaa löytyä helpommin muista maista.

”En tiedä mikä osa pimeydellä ja kylmyydellä on monen teistä mainitsemassa suomalaisessa ANKARUUDEN EETOKSESSA. Vai johtuuko sellainen tietty kovuus ja armottomuus pienen maamme raskaasta historiasta? Niin moni teistä kertoi, kuinka askel ja mieli kevenee muilla mailla, ilo löytyy helpommin, vaikka koti-Suomen puhdasta luontoa, toimivaa yhteiskuntaa ja vaihtuvia vuodenaikoja arvostaisikin,” hän miettii.

”Vai pääteekö vaan vanha sanonta ”ei kukaan ole profeetta omalla maallaan”: rennompi, vähemmän suorittava minä, josta itsekin tykkää enemmän, on helpompi löytää vieraassa ympäristössä? Ja tässä en viittaa mihinkään lomatunnelmaan, vaan nimenomaan toiseen kulttuuriin rakennettuun arkeen, josta kerroitte minulle tarinoita,” Marja sanoo.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos