Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Maria Veitolan ystävältä pysäyttävä teksti nykyajan nuoren elämästä – lue!

Maria Veitolan ystävältä pysäyttävä teksti nykyajan nuoren elämästä - lue!
Instagram / @mariaveitola

Juontaja Maria Veitola julkaisi Instagramissa kuvan tuolista, jolla lojuu vaatteita. Kuvan yhteydessä hän julkaisi pysäyttävän kirjoituksen, johon monet nuoret osaavat samaistua ja joka huolestuttaa monia vanhempia.

Maria aloittaa kuvatekstissä sanomalla, että elämme epävarmoja aikoja. Hän sanoo pyytäneensä nuorta ystäväänsä kertomaan, millaista on olla nuori aikuinen.

Nuoren ystävän sanat ja samaistuttava kokemus osuvat ja uppoavat moniin.

”Täytin just 25-vuotta ja muutamaa kuukautta myöhemmin valmistuin yliopistosta. Olin kuvitellut pikkutytöstä lähtien millaista se olisi. Ystävien ja suvun hurratessa hakisin lavalta korkkarit kopisten todistuksen ja edessäni olisi satumainen tulevaisuus,” ystävä kirjoittaa.

”Toisin kävi. Hain todistuksen Kaisa-kirjaston tiskiltä tavallisena tiistaina mukanani ystävä, joka kuvasi toimituksesta tiktokin. Korkkarit sentään oli,” hän lisää.

”Eikä mitkä tahansa korkkarit, vaan yhden vaikuttajan Reservedin ale-koodilla hankitut glitterkorot. Kuulun siihen ikäpolveen, joka selvisi yläasteesta muotiblogeja selaamalla. Kuvittelemalla miten upeaa elämä olisi sitten kun voisi kuluttaa. Ostella rajattomasti.”

Hän sanoo, että nykyään nuoria patistetaan jo lapsesta saakka ostamaan ja ostamaan lisää. Ja vielä alleviivataan, että luottokorttia voi vinguttaa ja osissa maksaminenkin onnistuu.

”Samat vaikuttajat jotka ensin kauppaavat kertakäyttöistä roinaa ja pikamuotia mainostavat myös lainojen jälleenrahoituspalveluita. Nuoret velkaantuvat vaikeammin ja nopeammin,” hän painottaa.

”Täytyy näyttää laihalta ja kauniilta menestyäkseen. Olenkin tehnyt teinistä asti paljon töitä, jotta pystyisin ostamaan kaikki tavarat ja palvelut joiden kuvittelin tekevän minut onnelliseksi. Todellisuudessa täytän niillä tyhjiötä, joka kasvaa yleisen epävarmuuden lisääntyessä.”

”Kouluttautuminen ja maisemanvaihdos ei maagisesti korjannutkaan kaikkia ongelmiani. Päinvastoin, tarvitsen aina vain lisää. Uudet vaatteet ja sisustuksen, kauniimmat kulmat ja kynnet, pidemmät ripset ja hiukset, sekä sileämmän ihon,” hän listaa.

”Olen täysin uuvuksissa, vaikka vasta valmistuin ja kaiken järjen mukaan pitäisi olla intoa täynnä. Olen kuitenkin kaikkea muuta, eikä luottokorttivelkani maksa itseään pois.”

Marian someseuraajat ovat laittaneet kommenttikentän laulamaan. Voit lukea somettajien kommentit klikkaamalla auki alla olevan julkaisun.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos