Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Maria Veitolan pysäyttävä paljastus syömishäiriöstä: joutui osastohoitoon

Maria Veitolan pysäyttävä paljastus syömishäiriöstä: joutui osastohoitoon
Instagram / @mariaveitola

Juontaja ja Yökylässä Maria Veitola-ohjelmasta tuttu Maria Veitola julkisi Instagramissaan pysäyttävän, nostalgisen kuvan itsestään.

Kuvassa nähdään mustavalkoinen passikuva, jossa Maria poseeraa teini-iän loppupuoliskolla. Kuvajulkaisun yhteydessä hän tekee paljastuksen syömishäiriöstään.

”Tässä passikuvassa olen 17-vuotias. Olen lukion toisella luokalla. Sairastan anoreksiaa ja masennusta, tajuamatta sitä vielä itse. Tilanne eskaloituu nopeasti niin pahaksi, että joudun osastohoitoon. Paraneminen on vaikeaa, koska mieleni on musta ja sairas,” hän kirjoittaa.

Hän sanoi anoreksian alkaneen sen jälkeen, kun perheessä tapahtui raskaita asioita.

”Anoreksiasta tuli pian paras valheellinen ystäväni, joka toi minulle turvaa kaaoksen keskellä. Ryhdyin kontrolloimaan syömistäni, koska koin, että se oli ainoa asia, johon pystyin vaikuttamaan. Sain raamit elämälleni.”

Maria kertoo päässeensä yli syömishäiriöstä terapian ansiosta.

”Tiesitkö, ettei mitkään muut mielenterveyden häiriöt ole lisääntyneet koronavuosina yhtä paljon, kuin syömishäiriöt? Yhä nuoremmat sairastuvat, ja hoitoon hakeudutaan yhä huonommassa kunnossa,” hän sanoo.

”Syömishäiriö on katala kumppani. Se sairastuttaa niin kehon, kuin mielen. En haluaisi kenenkään sairastuvan mihinkään syömishäiriöön, mutta valitettavasti niin tapahtuu koko ajan, yhä enenevissä määrin.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos