Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Laulaja Evelina sai autismikirjon diagnoosin: ”En odota erityiskohtelua”

Laulaja Evelina sai autismikirjon diagnoosin: "En odota erityiskohtelua"
Instagram / @evelinavirallinen

Artisti Evelina kertoi Roope Salmisen luotsaamassa Kolme käännekohtaa-podcastissa saaneensa viime syksynä autismikirjon diagnoosin.

Evelina puhui asiasta podcastissa sekä omassa Instagramissaan.

”Eli tadaa! Tältä(kin) autismi voi näyttää,” Evelina sanoo somessa.

Evelina sanoo, ettei diagnoosilla ole kuitenkaan väliä.

”Sinänsä diagnoosilla ei ole juuri väliä muille kuin mulle itselleni. Autismi ei ole sairaus, sitä ei hoideta, siitä ei hankkiuduta eroon ja tein mitä vaan niin autisti olen kunnes kuolen. Diagnoosi on vain lisätietoa mulle itselleni, yksi mahdollinen selitys sille miksi musta tuntuu siltä miltä musta tuntuu.”

”En odota erityiskohtelua tai toivo extrakärsivällisyyttä tai muutenkaan oleta maailman välittömästi mukautuvan siihen mitä mun aivoissa tapahtuu tai ei tapahdu. Autismi on kirjo ja mun piirteet on sellaisia että mun tarve tuelle ja avulle on melko pientä (kirjo on todella laaja ja monet kirjolla olevat todellakin ansaitsevat ja tarvitsevat järjestelyjä),” Evelina lisää.

Hän sanoo, ettei kerro asiasta siksi, että haluaisi ihmisten suhtautuvan häneen uudella tavalla.

”Haluan kertoa tästä julkisesti kahdesta syystä: diagnoosi oli valtava käännekohta mulle ja tottakai iso osa mua, joten olisi tuntunut valheelliselta jättää se käsittelemättä mun elämää tarkastelevassa podissa. Ja lisäksi toivon, että mitä useampi ihminen kertoo diagnoosistaan julkisesti niin sitä useampi ihminen huomaa, että neuroepätyypillisiä henkilöitä on itse asiassa heidän ympärillään vaikka kuinka paljon ja se on turvallista ja normaalia,” Evelina sanoo.

Seuraajat ovat tukeneet Evelinaa hänen julkaisunsa kommenttikentässä ja kehuneet hänen rohkeuttaan puhua asiasta.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos