Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Jasmin Hamidin lainakulut sinkosivat taivaisiin: tyhjentävä avautuminen

Jasmin Hamidin lainakulut sinkosivat taivaisiin: tyhjentävä avautuminen
Instagram / @hadidjasmin

Näyttelijä Jasmin Hadid kertoi hiljattain sosiaalisessa mediassa, että hänen lainanhoitokulunsa kasvoivat huimasti. Hän avaa kuitenkin asiaa tarkemmin ja mielenkiintoiselta kannalta omassa julkaisussaan Instagramissa.

”No nyt mä sen laskin. Meidän lainanhoitokulut nousee lähes 700 eurolla huhtikuussa. Silloin tarkistetaan meidän asuntolainan korko ja sehän onkin jotain muuta kuin vuosi sitten,” Jasmin kirjoittaa.

Jasmin suhtautuu kuitenkin asiaan rennosti ja katsoo asiaa oikeudenmukaisuuden kannalta.

”Miltä tämä tuntuu? Tietty kauhistuttaa, sillä kuukausittainen lisäkulu on iso. Mutta toisaalta ollaan saatu nauttia markkinoita matalammasta korosta melkein vuoden päivät. Ollaan hyödytty taloudellisesti siitä, että että meidän laina lyötiin lukkoon sattumalta just ennen kuin euriborien nousukiito alkoi. Eli ihan oikein että tilanne korjaantuu.”

”Korkojen nousu on ollut nopeampaa kuin kukaan osasi ennustaa. Ajatelkaa että vuosi sitten Euriborit olivat vielä miinusmerkkisiä ja nyt 12kk korko huitelee kolmosessa. Uskomatonta!”

Hän sanoo, että vaikka Kepu on tuonut keskusteluun asuntolainan korkovähennysten palauttamisen, hän ei itse kannata sitä, vaikka siitä hyötyisikin.

”Tähän on kolme syytä. Ensinnäkin se on perusteetonta omistusasumisen tukemista. Toisekseen, siihen ei ole varaa. Ei ole mitään valtion kirstua johon kajota. Rahoitus verovähennykseen tulisi joko valtion ottamasta lisälainasta tai veroista. Eli sen maksaisimme joko me itse itsellemme tai lapsemme meille.”

Hän vielä lisää, ettei olisi reilua, että vuokralla-asujien pitäisi kustantaa omistusasunnon omistajien vähennykset.

”Lisäksi veroja kerätään kaikilta. Onko oikeudenmukaista tai perusteltua että vuokralla-asujat tukevat meidän asuntovelallisten lainanmaksua ja meidän varallisuutemme karttumista? Minusta ei,” hän sanoon napakasti.

Asuntolainojen lisäksi myös lainavertailusivustojen kautta vertailtavat muut lainat kuten kulutusluotot ovat kallistuneet viime vuosina, mutta samanaikaisesti markkinoille on tullut useita lainavertailupalveluita, joiden avulla esimerkiksi lainojen yhdistäminen yhdeksi edullisemmaksi lainaksi on helpottunut.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jasmin Hamid (@hamidjasmin) jakama julkaisu

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos