Pidetään yhteyttä

Julkkikset

IS: Matti Nykäsestä ilmestynyt kirja sai Pia-lesken tuohtumaan: ”Huh huh”

IS: Matti Nykäsestä ilmestynyt kirja sai Pia-lesken tuohtumaan: "Huh huh"
Instagram / @nykanen.pia

Viime torstaina edesmenneestä Matti Nykäsestä ilmestyi kirja. Kai Ekholmin teos Matti Nykänen – Pilviin kahlittu poika (Docendo) puhuu Matista ilkein sanakääntein, mikä sai etenkin Matin lesken Pia Nykäsen tuohtumaan.

”Johan on tekstiä. Huh, huh, aivan karseata p….aa!” Pia sanoo Iltasanomille.

”Kirjoittaja ei selvästikään tiedä, millainen oli Matin oikea sielunmaisema. Eikä kirjoittaja nähtävästi arvostanutkaan Mattia yhtään,” Pia lisäsi Iltasanomille.

”En ole koskaan kuullut tästä kirjan kirjoittajasta. Kun Matin haukkumiseen keskittyvää tekstiä lukee, en keksi kirjoittajan motiiviksi muuta kuin julkisuushakuisuuden. Hän selvästi haluaa synnyttää kohua, jotta saisi itseään ja kirjaansa näkyvästi esiin,” Pia jatkaa.

”Siis eihän kenestäkään kirjoiteta noin rajuun mollaavaan sävyyn – ei varsinkaan jo haudassa olevista ihmisistä. Jos Matti eläisi ja lukisi tuollaista tekstiä itsestään, hän lähes varmuudella haastaisi kirjoittajan oikeuteen.”

Kirjassa Mattia kuvaillaan muun muassa seuraavalla tavalla:

”Hän on kansakunnan rakkikoira ja parisuhteiden Hannibal Lecter.

Hän oli amislainen tollo, ja hänen myöhemmät sutkauksensa koomista hupaa.

Maailmanmestari ja tuore mäkiviikon voittaja oli käynyt koulua yhdeksänteen luokkaan asti, mutta vaikutti lähinnä täytetyltä papukaijalta Monty Pythonin sketsissä – sillä puhumaan häntä ei saatu.

Ovikellokin oli musiikillisesti lahjakkaampi kuin Matti Nykänen. Matin iskelmäkavalkadi oli naurettavan kapea, eikä se olisi elättänyt ainoatakaan taiteilijaa.

Matti oli harakanpelätti pellolla. Tyhjää täynnä oleva miehen torso.”

Piaa inhotti etenkin se, että kirjassa Mattia kutsuttiin ”moraalihirviöksi.”

”Kameroiden ulkopuolella, normaalioloissa, Matti päinvastoin aina ajatteli ensin muita ja vasta sitten itseään. Kun Matti ei purkanut paineitaan viinaan, hän oli mitä empaattisin ja kiltein ihminen,” Pia lisää.

”Matissa oli sellaista kaunista vetovoimaa, josta vain harvat tiesivät,” Pia kiittelee.

”Muistelimme sitä yhtäkin kertaa, kun Matti jouluna kasasi lautaselle läjäpäin ruokaa ja kiikutti sen tässä lähistöllä asuvalle yksinäiselle miehelle,” hän kertoo Iltasanomille.

”Sellainen oli aitoa Mattia.”

Mainos
1 kommentti
Tilaa
Ilmoitus

1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Äänet
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos