Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Ina Mikkolan syvälliset ajatukset Barbie-leffan aiheuttamasta vallankumouksesta

Ina Mikkolan syvälliset ajatukset Barbie-leffan aiheuttamasta vallankumouksesta
Instagram / @inamikkola

Toimittaja Ina Mikkola kävi katsomassa huomiota herättäneen Barbie-leffan, joka on saanut yleisön hullaantumaan ympäri maailmaa.

Nyt Ina on kysynyt somessa mielenkiintoisen kysymyksen, joka liittyy Barbie-villityksen aiheuttamaan pinkin värin lisääntyneeseen käyttöön.

”Onko vaaleanpunainen vallankumous todellinen, jos se tapahtuu kapitalistisesta koneistosta, eli valta-asemasta käsin?” hän kysyy Instagramissa.

”Vaikka vaaleanpunaisen voi nähdä vain värinä, ei se silti ole neutraali väri, vaan pitää sisällään latautuneita merkityksiä. Vaaleanpunaisuus yhdistetään söpöyteen, tyttöyteen ja feminiinisyyteen. Sitä ei useinkaan pidetä ns. kovin uskottavana värinä patriarkaalisessa yhteiskunnassa,” Ina miettii.

Ina sanoo olevansa innoissaan pinkin värin suosion noususta, sillä hän itse ei ole enää niin yksin pukeutuessaan värikkäästi ja leikkisästi.

”Se, että ylistetään tyttöyttä isosti ja näkyvästi on vallankumouksellista!” hän ilakoi.

”Samaan aikaan olen skeptinen. Trendit menee ja tulee. Pitkäjänteinen vallankumous on asia erikseen. Kun ihmiset ostavat kasapäin kaikkea vaaleanpunaista ja Barbie-krääsää, niin mitä niille sitten käy, kun barbiecore ei enää olekaan in?”

”Omassa vaaleanpunaisessa söpöilytyylissäni kyse ei ole vain estetiikasta, pinnasta. Oikeastaan mistään, minkä voi vain ostaa. Siinä on kyse asenteesta ja oikeudesta juhlistaa ylpeästi tyttöyttä ja pehmeitä arvoja. Onneksi nämä ovat myös Barbie-elokuvan ytimessä. Se tekee minusta toiveikkaan,” hän miettii.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos