Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Ina Mikkola teki haastattelun Hesariin: sai osakseen oksettavaa kommentointia

Ina Mikkola teki haastattelun Hesariin: sai osakseen oksettavaa kommentointia
Instagram / @inamikkola

Somevaikuttaja ja toimittaja Ina Mikkolaa pyydettiin hiljattain Helsingin Sanomien haastatteluun. Hesari halusi tehdä haastattelun siitä, millaista on olla ihminen, jonka ulkonäkö herättää huomiota.

”He halusivat haastateltavaksi ihmisen, joka ”pystyy analysoimaan sitä, miten yhteiskunnan rakenteet ja historia heijastuu siihen, mitä me ajatellaan siitä, miltä nainen saa näyttää”,” Ina kertoo Instagramissa.

”Suostuin tähän, koska minulle tyyli ei ole vain pintaa, vaan paljon enemmän. Siksi, koska tavoitteeni on saada maailmasta kitkettyä tyttöihin ja naisiin kohdistuva seksuaalinen häirintä ja ahdistelu sekä pukeutumiseen kajoaminen ja sen moralisointi.”

Ina kuitenkin mainitsee, että aina vastaavasta aiheesta puhuttaessa hän saa osakseen oksettavaa kommentointia.

”Valitettavasti on niin, että AINA kun seksuaalisesta häirinnästä ja ihan vaan oikeudesta olla oma itsensä puhuu julkisesti, saa niskaansa kasan lisää häirintää, mitätöintiä, solvaamista, haukkumista, valheellisia väitteitä ja ylipäätään epäinhimillistämistä,” Ina kirjoittaa.

”Oksettavinta ovat lopulta kommentit siitä, että tällaiset haastattelut ovat vain ”huomiohuoraamista” ja ”brändin rakentamista”,” hän jatkaa.

Ina sanoo, että vaikkei hän halua puhua näistä aiheista, hän aikoo käyttää vaikutusvaltaansa auttaakseen muita.

”Mun ON PAKKO puhua tästä, koska vaikka mua tämä kaikki satuttaa, mun on käytettävä vaikutusvaltaani ja voimaani muiden hyväksi, eikä vain toivoa, että asiat itsestään muuttuu.”

”Olen usein toivonut, etten olisi edes nainen, jotta ei tarvitsisi kokea tätä paskaa tässä paskamaailmassa, jossa joutuu olemaan joku kakkosluokan kansalainen, jolle saa puhua miten sattuu ja koskea ilman lupaa. Mutta koska olen sattunut tytöksi syntymään, ylistän tyttöyttä itseni ja kaikkien tyttöjen sekä naisten puolesta. En pyytele sitä anteeksi!” hän sanoo.

”Epäoikeudenmukaisuutta todistaessa ei pidä olla hiljaa tai katsoa sivusta, se ei auta. Se satuttaa,” hän päättää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos