Julkkikset
Ina Mikkola ei pitänyt kesälomaa: näin hän tasapainottaa työn ja huvin

Toimittaja Ina Mikkola herättää usein sosiaalisessa mediassa keskustelua tuomalla esille ajatuksia, jotka liittyvät vahvoihin aiheisiin.
Ina paljasti eilen Instagramissa, ettei hän ole pitänyt tänä kesänä lomaa. Sen sijaan hän on järjestänyt työnsä niin, ettei hän pala loppuun eikä tarvitse lomaa. Hän tuo julkaisunsa yhteydessä esille myös uudenlaisen ajatusmallin töiden tekemiseen liittyen.
”En ole pitänyt, enkä tule pitämään tänä kesänä lomaa. Sen sijaan olen nauttinut pitkistä viikonlopuista, tehnyt esim. kolmen päivän työviikkoa ja mm. nelituntisia päiviä. Ja mitään näistä en varsinaisesti ole mittaillut, vaan tehnyt todella ”sinne päin” asenteella, kunhan tietyt hommat on tullut hoidettua,” Ina kertoo.
”Tällä työtahdilla ei ole ns. tullut tarvetta lomalle, kun vapaa-aika ja työ tuntuu olevan sopivassa balanssissa,” hän paljastaa.
Hän mainitsee seuraavaksi, ettei tällainen ole kaikille mahdollista, mutta yrittäjänä toimivan Inan on ollut helpompaa tasapainottaa elämää työn ja vapaa-ajan välillä.
Ina mainitsee myös, että yhteiskunnallisesti olisi hyvä luoda järjestelmä, jossa vapaa-aikaa olisi enemmän.
”Yhteiskunnallisella tasolla minua ärsyttää se, että miksi emme ole yhdessä pyrkineet luomaan sellaista systeemiä, joka tähtäisi työnteon vähentämiseen ja vapaa-ajan lisäämiseen,” hän miettii.
”Olemme aivan jumittuneen kiinni siinä ajatuksessa, että työlle pitää uhrata koko elämä, terveys, vapaa-aikaakin ja ylipäätään liikaa aikaa. Me voisimme luoda millaisen systeemin tahansa, mutta tällaisen paskarakkineen olemme sitten päätyneet luomaan, joka tuottaa työuupumusta, suorituspaineita, stressiä ja mielenterveysongelmia – ja tarvetta päästä lomalle nollaamaan,” Ina jatkaa.
Inan mielestä uusien konseptien kehittäminen ja käyttöönotto yhteiskunnallisella taholla on kuitenkin haastavaa ja uusia ajatuksia teilataan nopeasti.
”Usein isot yhteiskunnalliset uudistusmieliset ajatukset myös aika heppoisin perustein teilataan mahdottomiksi – vain ja ainoastaan siksi, että ei vain osata nähdä mitään muuta, uutta. Ollaan niin totuttu siihen mitä on. Tämä on vahingollista yhteiskunnallisen innovoinnin kannalta. Kehitys tapahtuu vain, kun kehitykselle annettaan tilaa, eikä sitä teilata automaattisesti mahdottomana.”
Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.