Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Elina Gustafssonin kiipeilymatka oli päättyä kohtalokkaasti: ”Naru petti”

Elina Gustafssonin kiipeilymatka oli päättyä kohtalokkaasti: "Naru petti"
Instagram / @ellugee

Entinen nyrkkeilijä Elina Gustafsson on hädin tuskin viettänyt kotona aikaa tänä vuonna. Alkuvuodesta hän seikkaili rakkaansa Ansku Bergströmin kanssa Etelä-Amerikassa ja Keniassa ja nyt hän on toteuttanut toisen unelmansa ja lähtenyt kiipeilymatkalle Nepaliin.

Ellu on jakanut huimia kokemuksiaan Instagramissa julkaisujen ja tarinoiden muodossa.

”Island Peak huiputettu 6189m,” Elina hihkuu Instagramissa.

”Huhhuh, yks elämäni rankin 13 tuntinen. Aloitettiin matka huippu kohti noin klo1 yöllä pilkko pimeässä otsalamppujen kanssa. Tähtitaivaan alla kuljimme ja kuulimme miten lumi vyörysi toisista vuorista alas,” Ellu jatkaa.

Elin kertoo ylös kiipeämisen olleen rankkaa, mutta matka sujui hyvin. Alaspäin meneminen olikin sitten eri asia.

”Mä laskeuduin alaspäin, kun yhtäkkiä musta tuntui et naru petti ja lensin 10 metriä alaspäin pää edellä isoja kivilohkareita alaspäin. Pysähdyin 5metriä ennen jäärailoa… siinä oli suojelusenkelit mukana, sillä olis voinu käydä todella pahasti,” Elin kertoo.

”Nyt mulla vaan rystyset paskana kun koitin pysäyttää vauhtia, kyljessä mustelma, häntäluu jollain tavalla rikki ja vähän sekavia puhuin kaatumisen jälkeen, taisin pään kolauttaa. Kaikesta huolimatta kävelin vielä 5h alas ja vasta teltassa pamahti hirveät kivut mutta niistäkin ollaan jo voiton puolella!”

Kaikesta huolimatta Elina oli innoissaan kokemuksesta. Myös seuraajat ovat osoittaneet Ellulle tukensa ja kannustuksensa kommenteissa.

”Olipahan reissu! vieläkin vaikee pukea sanoiksi, ristiriitaiset fiilikset. Yö base campissa, ei yhteyksiä ulkomaailaan oli aika hevi, mut 12h unet pelasti,” Elina päättää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos