Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Apu: Pippa Laukka sanoo suorat sanat lihavuudesta: ”Kyse ei ole vihapuheesta”

Apu: Pippa Laukka sanoo suorat sanat lihavuudesta: "Kyse ei ole vihapuheesta"
Instagram / @pippalaukka

Julkkislääkäri Pippa Laukka auttaa ylipainoisia terveysriskien kanssa. Hän kertoi hiljattain Apu-lehden haastattelussa siitä, kuinka painosta puhuminen lääkärin vastaanotolla tulkitaan nopeasti läskivihaksi. Pippa ei kuitenkaan aio vaieta, sillä hän sanoo, että ylipaino aiheuttaa monesti haitallisia terveysongelmia.

”Sellainen asenne, jossa kaikki puuttuminen yleistetään syrjinnäksi tai kiusaamiseksi, on todella haitallinen. Pitää myös muistaa, että monissa sairauksissa pieni painonpudotus voi vaikuttaa yhtä tehokkaasti tai jopa tehokkaammin kuin lääkehoidon aloittaminen,” lääkäri Pippa Laukka sanoo.

Hän sanoo, että lihavuudesta on tulossa ongelma myös Suomessa.

”Yleisimpiin lääkärikäynnin syihin, kuten sokeriaineenvaihdunnan ja verenkierron ongelmiin, sydän- ja verisuonisairauksiin, linkittyy ylipaino. Esimerkiksi polven tekonivelleikkauksista lähes 90 prosenttia tehdään Suomessa ylipainoisille ja lihaville,” Laukka jatkaa.

Hän haluaa myös selkeyttää eroa kehopositiivisuuden ja terveyteen liittyvän keskustelun välillä.

”Töksäyttely ja suoraan sanominen eivät yleensäkään ole toimivia ja rakentavia lähtökohtia missään asiassa. Pitää ehdottomasti muistaa, että lihavuus ei ole kenenkään oma valinta, eikä lihavuudesta pidä syyllistää. Väitän silti, että moni lihava haluaisi pysyä terveenä ja kokee, että paino on sille este.”

Mainos
1 kommentti
Tilaa
Ilmoitus

1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Äänet
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos