Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Anna: Näyttelijä Kristiina Halkolan suhde rahaan saa hymyilemään: tähän hän käyttää rahaa

Anna: Näyttelijä Kristiina Halkolan suhde rahaan saa hymyilemään: tähän hän käyttää rahaa
Instagram / @jyvaskylaevents

77-vuotias näyttelijä Kristiina Halkola on koko elämänsä ajan ollut säästäväinen. Hän oppi maltillisen kulutuksen äidiltään, joka oli tiukka säästäjä.

Kristiina kertoi säästäväisyydestään ja kulutuksestaan Anna-lehdelle.

Nuorempana Kristiina kirjasi kaikki kulunsa ja menonsa ylös, mutta eläkkeellä hän ei enää tee niin.

”Tein sitä vuositolkulla, mutta eläkkeellä olen luopunut menojen kirjaamisesta. Silti luvut jäävät päähäni. Koulussa kävin pitkän matematiikan, joten kiinnitän huomiota numeroihin ja lasken ne automaattisesti yhteen,” Kristiina kertoi Annalle.

Kristiina kertoo, että hänellä on kaksi tiliä. Toiselle hän laittaa jemmaan rahaa sadepäivän varalle ja tämä näppärä säästötaktiikka on kerryttänyt hänelle mukavan pesämunan.

Vaikka hän on ollut koko elämänsä ajan säästäväinen, nyt hän on sallinut itselleen vapautta rahan käyttämisen suhteen. Hänen rahankäyttötapansa saavat jopa hymyn huulille.

”Eräs pankkivirkailija neuvoi laittamaan rahat säästötilin sijasta sijoitusrahastoon, jossa ne voisivat kasvaa korkoa. Sanoin, että minulla on oltava tilillä aina sen verran, että voin lähteä lastenlasteni kanssa vaikka huomenna Pariisiin. Jos rahani makaisivat jossain rahastossa, niitä olisi vaikeampi ottaa käyttöön. Virkailija katsoi minua hymyillen ja tokaisi, että onhan tuokin yksi tapa elää,” Kristiina sanoo.

Kristiina sanoo, ettei tarvitse enää muuta kuin kirjoja ja kukkia.

”En tarvitse enää mitään. Paitsi kirjoja ja kukkia, joita ostan usein. Pöydällä on aina oltava tulppaaneja tai ruusuja. Matkoilla saatan innostua tekemään heräteostoksia. Viimeksi Portugalissa näin kaupassa hienon kukikkaan paidan ja huudahdin perheelleni, että hei, tuolla on mummon pusero. Nopeiden ostopäätösten tekeminen on helppoa, koska tiedän taloudellisen tilanteeni,” hän lisää.

Näyttelijä tuhlaa rahaa mielellään myös lapsenlapsiinsa.

”Niiden suhteen olen mielelläni vähän huoleton. Parasta on, jos pääsemme reissuun yhdessä lasteni ja lastenlasteni kanssa. Välillä on päästävä ulkomaille, koska vaihtelu virkistää.”

”Minulle tuhlailu tarkoittaa sitä, että mennään porukalla Ekbergin kahvilaan ja kaikki ottavat minkä leivoksen haluavat. Tuhlaan hyvään kahviin ja suklaaseen. Niitä ostan surutta, vaikka kaikessa muussa katson tarkkaan hintoja. Tässä iässä haluaa jo vähän hemmotella itseään. Raha on vain väline, mutta tarvitsemme sitä. Se, joka väittää, ettei raha tee onnelliseksi, puhuu sontaa.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Jyväskylä Events (@jyvaskylaevents) jakama julkaisu

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos