Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Adelaide Botty van der Bruele suuttui Seiskan jutusta, jossa hänen aatelisstatuksensa kyseenalaistettiin: ”Tuntuu kurjalta”

Adelaide Botty van der Bruele suuttui Seiskan jutusta, jossa hänen aatelisstatuksensa kyseenalaistettiin: "Tuntuu kurjalta"
Instagram / @adelebvd

Viihdelehti Seiska kirjoitti hiljattain jutun, jossa he kertoivat selvittäneensä Miss Suomen toisen perintöprinsessan Adelaide Botty van der Bruelen sukujuuria ja paljastaneensa, ettei hän ole aatelinen.

Adele on nyt itse ottanut kantaa asiaan Instagramissaan ja tulistunut väitteestä.

”Lehdistö kirjoittaa tietysti mitä haluaa ja huomionhakuisuus on keltaiselle lehdistölle elinehto. En kuitenkaan olisi arvannut, miten naurettavia juttuja sitä saisi itsestään lukea. Vaikka on toki imartelevaa, että lehdistö on kiinnostunut, olisi mielestäni kohtuullista, ettei kirjoitettaisi ihan mitä sattuu. Varsinkin jos tiedetään, että juttu antaa tilanteesta väärän kuvan,” hän kirjoittaa.

”Seiska päätti tehdä ”tutkivaa journalismia” sukujuuristani. Artikkelissa tehdään suvustani virheellisiä väitteitä. Tiedän, että sukuhistoriasta keskustelu voi näyttää helposti naurettavalta. Se mikä risoo on, että minuun kohdistetaan perättömiä juoruja ja se, että vanhempani, jotka ovat hyvin yksityishenkilöitä, on sotkettu juttuun mukaan.”

”Seiska tiedusteli Belgian protokollavastaavalta aatelisstatustani ja sai sieltä vastauksen, ettei sukuni olisi aatelinen. Tästä he sitten kirjoittivat mehukkaan lööpin. Harmi vaan, että Seiska tiedusteli ensinnäkin väärällä nimellä ja toisekseen vieläpä väärästä rekisteristä, joten ei ihme, että sieltä ei aatelisstatusta löytynyt. Aatelissukujen koukerot eri maiden välillä ovat monimutkaisia, mutta asia selviäisi kyllä, jos heitä olisi kiinnostanut tehdä aidosti tutkivaa journalismia eikä mehukasta lööppiä.”

Adele oli kertonut asiasta Seiskan toimittajalle, joka oli tyytynyt toteamaan epämääräisesti jotain jatkojutun tekemisestä asian korjaamiseksi.

”Aina oikaisuja ja jatkojuttuja voidaan tehdä, mutta tuntuu kurjalta, että joillekin jää mieleen tämä alkuperäinen juttu eikä tehtyä saa tekemättömäksi. Seiskan julkaisupäätös oli mielestäni journalistiselta etiikaltaan hyvin kyseenalainen.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos