Pidetään yhteyttä

Huumori

Tampereelle tulossa robottiautot – asiakkaita kuljetetaan ilmaiseksi

Tampereelle tulossa robottiautot - asiakkaita kuljetetaan ilmaiseksi
AOP

Tampereen Hervannassa aloitetaan ensi vuonna 2022 mielenkiintoinen kokeilu: julkisen liikenteen joukossa tullaan nimittäin näkemään robottiautoja, jotka kuljettavat asiakkaita maksutta, kertoo Stara.

Kokeilun aikana kaksi robottiautoa kuljettavat asiakkaita maksutta noin 3,5 kilomterin alueella, jossa on 10 pysäkkiä. Tarkoituksena on selvittää, voivatko robottiautot olla jatkossa osa julkista liikennettä.

Kokeilu tehdään tammi-helmikuussa 2022 ja se toteutetaan kahdella suomalaisen teknologiayritys Sensible 4:n automatisoimalla tila-autolla. Ohjelmistoa on aikaisemmin testattu muun muassa Lapin talviolosuhteissa ja se on toiminut hyvin.

Roboautojen reitti kulkee myötäpäivään Hervannan valtaväylältä Opiskelijankadulle. Testaus toteutetaan osana EU:n Horisontti 2020 -puiteohjelmasta rahoitusta saanutta SHOW-projektia. Tarkempia ohjeita ja robottiautojen aikataulu tulee saataville tämän vuoden joulukuussa.

”Jos on ollut aiemmin robottiauton kyydissä, Hervannan autoissa luultavasti yllättyy vauhdista sekä ajon tasaisuudesta. Ajoneuvon sensorit ottavat huomioon niin jalankulkijat, pyöräilijät kuin muut ajoneuvot, ja ohjelmisto mahdollistaa ajamisen lumen peittämillä kaistoilla sekä kovassakin lumisateessa,” Sensible 4:n liiketoimintajohtaja Jussi Suomela kertoo tiedotteessa.

Jäämme innolla odottamaan, mitä tuleman pitää ja kuinka robottiautot selviävät tehtävästään ja tulevatko ne osaksi julkista liikennettä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos