Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Ina Mikkola Yhdysvalloissa: tämä asia hämmästyttää amerikkalaisia suomalaisissa

Ina Mikkola Yhdysvalloissa: tämä asia hämmästyttää amerikkalaisia suomalaisissa
Instagram / @inamikkola

Toimittaja Ina Mikkola matkailee paraikaa Yhdysvalloissa ja pitää majaa Los Angelesissa. Hän kertoi hiljattaisessa Instagram-julkaisussaan kyselleensä amerikkalaisilta, mitä he kysyvät suomalaisilta ja mitä he tietävät Suomesta.

Ensimmäisenä amerikkalaiset tietysti kysyvät, mistä suomalainen on kotoisin. Inan kansalaisuudeksi arvattiin Venäjä, Saksa ja Norja.

Eräs asia myös hämmästyttää suomalaisissa.

”Moni hämmentyy siitä, että meillä tosiaan on oma kieli. Moni luulee, että puhumme englantia. Kun selviää, että meillä on oma kieli, tulee perään kysymys: ”Miten ihmeessä sitten puhut niin hyvää englantia?”,” Ina kirjoittaa.

Tähän Ina toteaa, että koulussa piti opiskella englantia, jonka lisäksi hän lukee, kuuntelee ja katsoo paljon materiaalia englanniksi.

”Osa ei tiedä missä Suomi on, joten kysyy jotain siitä. Osa luulee, että Suomi on osa Venäjää. Osa luulee jopa, että se on jokin paikka Amerikassa. Moni kuitenkin tietävää sen olevan joku maa Euroopassa.”

Hän lisää, että kaksi asiaa ovat lisänneet maamme tunnettavuutta Yhdysvalloissa.

”Mutta täytyy sanoa, että kaksi asiaa ovat merkittävästi muuttaneet Suomen tunnettavuutta, nimittäin Natoon liittyminen ja pääministerimme Sanna Marin.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos