Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Akseli Herlevi mietti tappamisen oikeutusta: ”Kun teen päätöksen ampumisesta…”

Akseli Herlevi mietti tappamisen oikeutusta: "Kun teen päätöksen ampumisesta..."
Instagram / Akseli Herlevi

Julkkiskokki Akseli Herlevi mietti hiljattain metsästämisen ja tappamisen oikeutusta. Hän on kova metsämies ja käy mielellään metsässä pyytämässä riistaa. Nyt hän päivitti Instagramiin syviä ajatuksia tappamiseen liittyen.

”Rakastan ajatusta missä metsästys Suomen kielessä on pyytämistä. Mennään pyytämään tai linnunpyyntiin. Me olemme metsäläisiä ja oon siitä ylpeä. Ehkä välillä karkeita tavoiltamme, mutta nöyriä, uteliaita ja arvostamme luontoa,” hän kirjoittaa.

”Jotta voit saada jotain luonnosta, sitä on pyydettävä ja annettava jotain. Aikaa ainakin ja määrättyä rauhallisuutta ja nöyryyttä, koska hosumalla se ei onnistu. On myös ymmärrettävä mikä on tarpeeksi. Sen jokainen päättää itse.”

Seuraavaksi hän miettii, että on tärkeää tietää lihan alkuperä.

”Tulee joka metsästysretkellä mietiskeltyä tappamisen oikeutusta. Metsästys on tietysti paljon muutakin ja se ehkä lopulta kulminoituu ravintoon. Jos meinaat syödä lihaa, pitää ymmärtää mistä liha tulee.”

”Kun teen päätöksen ampumisesta, pyrin siihen että tulos on selvä, niin ettei ylimääräistä vahinkoa syntyisi. Ja kun valmistan riistaa ruoaksi niin yritän olla pilaamatta sitä, koska silloin sen eläimen elämä olisi ollut täysin turha.”

Hän sanoo myös miettivänsä tarkkaan, kuinka monta henkeä milläkin riistamäärällä voi ruokkia.

”Siispä metsästäminen on lopulta filosofiaa ja ruoanlaitto matematiikkaa.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
1 kommentti
Tilaa
Ilmoitus

1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Äänet
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos