Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Roope Salminen vei lapsensa leikkipuistoon – sai kummallista palautetta: julkaisi tärkeän viestin

Roope Salminen vei lapsensa leikkipuistoon - sai kummallista palautetta: julkaisi tärkeän viestin
Instagram / Roope Salminen

Roope Salmisesta tuli vastikään isä. Esikoisestaan innostunut Salminen on ollut tiiviisti mukana vauvan hoitamisessa. Hän kävi hiljattain leikkipuistossa lapsensa kanssa ja julkaisi sieltä hellyttävän videon. Video toi kummallisia reaktioita Salmisen inboxiin.

“osallistuva isä. siinä on termi jonka sain kuulla useaan kertaan viime viikolla, kun päivitin rankkasateisesta leikkipuistosta lyhyen videon IG-stooriini,” Salminen aloitti.

“Stoori oli siis ihan suloinen ja kiva ja kommentit mitä sain olivat hyväsydämisiä ja ihania! mutta en voinut olla miettimättä, että saisiko nainen samanlaista positiivisen palautteen vyöryä siitä että on vienyt lapsensa leikkipuistoon. Tai siis ei tietenkään saisi,” Salminen kirjoittaa.

Hän haluaa muistuttaa, että äitejä pitää muistaa kiittää yhtälailla. Miesten rimat on asetettu alemmas, mutta se ei tarkoita sitä, että äiti ei olisi osallistuva.

“En ole koskaan kuullut, että ketään kehuttaisiin osallistuvaksi äidiksi. lapsen kasvatukseen osallistumista ei nähdä naisille urotekona vaan olisi erittäin outoa, jos nainen ei ”osallistuisi”. miksi sitten kehumme miehiä ja pidämme heitä sankareina suurin piirtein joka kerta kun äijä vaihtaa vaipan?” Roope sanoo.

Hän lisää, että odotusten epätasa-arvosta pitäisi puhua.

“JOS huomaat kehuvasi pienistä teoista vain miehiä, koita saada itsesi kiinni siitä että miksi ihmeessä näin on. äidit ansaitsevat ihan samalla tavalla arvostusta, eikä me isät olla mitään kömpelöitä tampioita joille riman pitäisi olla alempana.”

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainokset