Pidetään yhteyttä

Viihdeuutiset

Reggaelegenda Lee Scratch Perry on kuollut – Oman tyylinsä edelläkävijä

Reggaelegenda Lee Scratch Perry on kuollut
AOP

Reggaelegenda Lee ‘Scratch’ Perry on kuollut 85 vuoden isässä. Hän oli todellinen reggaemusiikin pioneeri, joka lauloi sekä tuotti lukuisia eri reggaeklassikoita. Hän kuoli sairaalassa Jamaikalla, mutta tarkkaa kuolinsyytä ei ole vielä kerrottu.

Perry on ollut todellinen reggaen ja dubin edelläkävijä. Hän ei ole ollut tunnettu vain kotimaassaan Jamaikassa vaan ympäri maailmaa. Myös Jamaikan pääministeri Andrew Holness lähetti syvimmät osanottonsa Perryn perheelle.

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

– Syvimmät osanottoni legendaarisen tuottaja-laulaja Rainford Hugh Perry OD:n, paremmin tunnettuna ”Lee Scratch” Perryn, perheelle ystäville ja faneille, pääministeri Hollness kirjoittaa päivityksessään.

Sen lisäksi hän on lisännyt myös muita päivityksiä reggaelegendan elämästä ja saavutuksista.

Lee Perry ei ole kuka tahansa reggae-artisti. Hän on työskennellyt lukuisien suurien legendojen kanssa, kuten Bob Marley and the Wailersin, Beastie Boysin ja The Clashin. Rolling Stone-lehti on rankannut Perryn myös kaikkien aikojen suurimipien artistien listalle sijalle 100.

Lee Perrylla on takanaan yli seitsemän vuosikymmenen ura reggaemaailmassa. Häntä pidetään jopa yhtenä hiphopin esi-isistä. Hän oli aina aikaansa edellä ja sitä varten myös erittäin arvostettu omalla alallaan.

Lähde: Rolling Stone

Jatka lukemista

Mainokset