Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Jessica Alves on ensimmäinen transnainen, joka kokeilee tätä harvinaista ja vaarallista operaatiota: lensi jo Brasiliaan

Jessica Alves on ensimmäinen transnainen, joka kokeilee tätä harvinaista ja vaarallista operaatiota
Instagram / Jessica Alves

Daily Mail kertoi hiljattain, että ihmis-Keninä tunnetuksi tullut, nykyään Jessica Alvesina tunnettu sometähti aikoo teettää vaarallisen ja harvinaisen leikkauksen. Hän aikoo teettää Brasiliassa kohdunsiirron, sillä hän haluaa tulla äidiksi.

Alves on jo käynyt Turkissa kokeissa kohdunsiirtoa varten. Hän kertoo, että on saanut lääkäreiltä siihen luvan ja että olisi voinut tehdä operaation jo Turkissa, mutta muutti mielensä. Sen sijaan hän aikoo saada operaation Brasiliassa, sillä hänen perheensä asuu siellä.

“Kävin jo Turkissa kokeissa nähdäkseni onko leikkaus mahdollinen ja olisin voinut tehdä sen siellä, mutta muutin mieleni. Ajattelin, että voisin samantien tulla Brasiliaan, missä perheeni on. Täälläkin on hyviä lääkäreitä, jotka toivottavasti voivat suorittaa operaation,” hän kertoi Daily Mailille.

Leikkaus on kuitenkin vaarallinen, nimittäin onnistumisprosentista ei ole tietoa. Leikkaus suunniteltiin alunperin naisille, jotka syntyvät ilman kohtua. Ensimmäinen transnainen, jolle leikkausta yritettiin vuonna 1931, menehtyi operaatiossa.

“Jotkut lääkärit ovat toiveikkaita. Leikkaus voidaan tehdä samalla tavoin kuin biologisesti naiseksi syntyneelle. Raskaaksi tulemiseen vaaditaan koeputkihedelmöitystä. Onnistumisprosentista ei ole tietoa, koska ihmiset ovat tehneet näitä operaatioita salassa.”

Leikkaus tulee kustantamaan yhteensä noin 58 000 euroa.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainokset