Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Bill Cosbyn vankeustuomio kumottiin: viiden naisen syytettä ei kuunneltu oikeudessa

Bill Cosby vapautuu vankilasta
AOP

Koomikko Bill Cosby (83) vapautuu vankilasta, jossa hän on istunut kaksi vuotta syytettynä seksuaalirikoksesta. Iltasanomat kertoo, että Pennsylvanian korkein oikeus määräsi Cosbyn vapautettavaksi välittömästi.

Vaikka kymmenet naiset ovat syyttäneet Cosbyä seksuaalirikoksesta, niitä ei käsitelty oikeudessa. Viisi naista syytti Cosbyä huumauksesta ja seksuaalirikoksesta, mutta heidän lausuntojaan ei otettu huomioon Andrea Constandin tapauksessa. Korkeimman oikeuden tuomareiden mukaan lausuntoja ei olisi pitänyt alunperin kuunnella oikeudessa, sillä ne eivät liittyneet Constandin tapaukseen ja näin ollen tahrasivat oikeudenkäynnin.

Syytteiden mukaan Cosby sortui Andrea Constandin (45) huumaamiseen ja seksuaaliseen hyväksikäyttöön kolme kertaa vuonna 2004.

Cosby tuomittiin alun alkaen 3-10 vuoden tuomioon. Cosby itse sanoi istuvansa mieluummin vankilassa koko kymmenen vuoden kakun verran ennemmin kuin osoittaisi katumusta Constandin suhteen.

Tunnettu koomikko ja näyttelijä joutui syytteiden kohteeksi, kun kymmenet naiset syyttivät häntä seksuaalirikoksista. Hänen tuomiotaan pidettiin ensimmäisenä #MeToo -tuomiona.

Ennen kuin tuomio julistettiin vuonna 2018 oikeudenkäyntiä johtanut tuomari oli määritellyt Cosbyn vaaralliseksi seksuaalirikolliseksi.

Iltasanomien mukaan syytteet nostettiin vuonna 2015 suurimmaksi osaksi sen takia, että “tuomari oli määrännyt julkiseksi Cosbyn oman raskauttavaan todistajanlausunnon liittyen Constandin nostamaan siviilikanteeseen.”

Mainokset