Pidetään yhteyttä

Viihde

Uusi trendisana leviää nyt somessa – se on saanut jopa julkkikset huolestumaan “Apua, leimaudunko minä tällaiseksi!”

Oletko sinä Cheugy?

Siis mikä ihmeen ”cheugy”?

Somessa pörrää uusia sanoja jatkuvasti ja nyt uusi termi ”cheugy” on alkanut leviämään saaden myös julkkikset huolestumaan ovatko he vähän cheugyja. No mitä ihmettä tämä sana sitten tarkoittaa? Yksinkertaisesti, cheugy tarkoittaa muodista mennyttä tai liian kovaa yrittämistä. Lähinnä sana viittaa asioihin ja muoti-ilmiöihin kuten pillifarkkuihin ja sivujakauksiin, jotka gen X julisti vuoden alussa menneen talven lumiksi.

Urban dictionary kuvaa sanaa seuraavasti;

’The opposite of trendy. Stylish in middle school and high school but no longer in style.’
’Trendikkään vastakohta. Tyylikäs ala- ja yläasteella mutta ei enään muodissa.’

Entinen disney-tähti Hilary Duff toi ilmiölle lisää näkyvyyttä huolestuessaan instagramissa omasta cheugy statuksestaan joka sai myös muut somettajat pohtimaan voivatko ihmiset olla cheugyja ja ennen kaikkea; ovatko he sitä myös itse? 

-Kuulkaa, olen stressannut tätä jo päiviä. Siitä asti kun kuulin sanan ensimmäisen kerran? Pelko on vallannut mieleni. Siis, olenko minä cheugy? Oletko sinä cheugy? Tiedätkö olevasi cheugy? Hilary Duff kysyi huolestuneena seuraajiltaan instagramissa.

Oman cheugy statuksen tarkistaminen on onneksi helppoa. Esimerkiksi instagram tili @cheugylife listaa jatkuvasti asioita jotka ovat cheugyja ja listasta löytyy niin mustia ’choker’ kaulakoruja, Gucci vöitä, ’girl boss’ mukeja kuin kuvatekstejä kuten ”thank u, next” ja ”life’s a beach”. Myös esimerkiksi Harry Potter aiheiset tatuoinnit ovat julistettu cheugyiksi.

Cheugy sanan käyttö jakaa mielipiteet ja on myös aiheuttanut närää ihmisissä.

-Ymmärrän ettei se ole ’paha’ asia, mutta ei se kuulosta positiiviselta tavalta kuvailla jotakuta, eräs tiktok käyttäjä kommentoi.

Cheugy jakaa mielipiteitä, mutta samalla kun ilmiö jatkaa leviämistään tärkeintä on kuitenkin muistaa että se on ihan ok olla vähän cheugy, niinkuin myös cheugy propagandaa levittävät somettajat itsekin myöntävät olevansa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos