Pidetään yhteyttä

Julkkikset

TV-ankkuri kertoo kirjassaan syömishäiriöstään: paljastaa, mikä sai hänet raiteilleen

TV-ankkuri kertoo kirjassaan syömishäiriöstään: paljastaa, mikä sai hänet raiteilleen
AOP

Katie Couric on tunnettu yhdysvaltalainen journalisti ja tv-ankkuri. Lokakuun 26. päivä ulos tulevassa kirjassaan ”Getting There,” että nuorena hän taisteli painonsa kanssa, kuten monet muutkin nuoret naiset 70- ja 80-luvulla.

Yahoo kertoo, että Couric sanoi taistelleensa painonsa kanssa pitkään. Hän katseli sisariaan, jotka laihduttivat laihduttamistaan. Hän itsekin laihdutti yliopistossa 4,5 kiloa, jonka jälkeen siskot kannustivat häntä laihduttamaan vielä lisää.

”Perfektionismi ja suuret odotukset perheessäni olivat osaltaan syynä epävarmuuteen kehostani,” Couric sanoo haastattelussa.

”Naisiin laitettiin paljon painetta ja laihduttaminen oli osa kulttuuria,” hän kertoo.

1980-luvulla Couric tajusi viimein, kuinka haitallisia syömishäiriöt voivat olla. Kun Karen Carpenter kuoli vuonna 1983 anoreksian aiheuttaman sydänkohtauksen seurauksena, Couric heräsi. Couricin sanojen mukaan se oli ”järisyttävä kokemus.”

Nykyään Couric ei enää kärsi syömishäiriöstä, mutta tietoituus painosta ja kaloreista silti ovat osa hänen elämänsää, vaikkakaan eivät enää yhtä paljon kuin yleensä.

”Minulla on heikkous suklaakekseihin,” hän paljastaa.

Couric kertoo, ettei astu enää nykyisin vaa’alle. Lääkärissäkin punnituksen aikana hän kääntyy ympäri niin, ettei näe vaa’an lukemaa.

”En halua, että se pilaa päiväni,” Couric sanoo.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos