Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Suomalaisbloggaaja paljasti olevansa raskaana – ”Isyyden tunnustamisesta ei voi kieltäytyä positiivisen dna-testin jälkeen”

Suomalaisbloggaaja paljasti olevansa raskaana
Instagram / Iida Åfeldt

Iida Åfeldt pitää suosittua blogia Iidan matkassa ja kirjoittaa siellä paljon omasta elämästään. Hän jakaa päivityksiä usein myös Instagramissa. Hiljattain hän paljasti, että odottaa toista lastaan. Iidalla on jo ennestää kolmevuotias poika ja nyt hän halusi hankkia toisen lapsen. Bloggaaja paljasti kuitenkin, ettei tämä lapsi saanut alkua perinteiseen tapaan. Hän oli nimittäin tullut raskaaksi itsellisesti hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikalla käyttämällä lahjoitettuja miehen sukusoluja.

”Ihanaa ja samalla hurjaa. Olenko oikeasti raskaana, voiko olla totta edes? Välillä niin pitkä matka tuntuukin lyhyeltä. Onnistuikin jo! Toisaalta taas tästä pitkä matka vasta alkaa. Nyt on rv 4+0,” Iida kirjoittaa Instagramissa.

Iida taustoitti blogissaan päätöstä hankkia lapsi lapsettomuupoliklinikalla.

”Olin asettanut itselleni aikarajan. Jos en ole parisuhteessa ollessani 30-vuotias, otan sitten selvää mahdollisuuksistani toiseen lapseen hedelmöityshoidoilla. Aloin ajatella lisää ja ajatukset pyörivät päässäni. Miksi minä odotan, kun voisin jo toimia? Miksi en voisi toteuttaa haavetta nyt? Kumman haaveen täyttäminen on minulle tärkeämpää? Kumpi on mahdollista myöhemminkin? Miksi minä odottaisin miestä ja parisuhdetta, kun mitään takeita sille ei ole? Ei ole takeita, että mahdollinen kumppani haluaisi lapsia tai edes voisi saada lapsia. Haluanko edes saada lapsia parisuhteessa? Haluanko jakaa lastani toisen aikuisen kanssa mahdollisen eron tullessa eteen? Odotellessa hedelmällisyytenikin vain laskisi,” Iida kirjoitti.

Esikoisella kaksi isäehdokasta

Iidalla on kolmevuotias poika, jolla oli kaksi isäehdokasta. Tästä paljastuksesta Iida sai lokaa niskaansa, mutta hän kertoi myöhemmin DNA-testin paljastaneen isän. Isä on mukana lapsen elatuksessa.

”Dna-testit oli tehtävä ja tulos johtaa automaattisesti isyyden tunnustamiseen ja elatusvelvollisuuteen. Isyyden tunnustamisesta ei voi oikeastaan kieltäytyä positiivisen dna-testin jälkeen, koska lastenvalvoja vie silloin asian käräjäoikeuteen käsiteltäväksi. Näin myös tapahtuu, jos kieltäytyy dna-testistä. Menettely on aika rajua. Mutta toisaalta sen tajuaa, koska muutenhan valtio maksaisi elatusmaksua. Ja valtiolle edullisempaa on, että isä maksaa sitä,” Iida valaisi.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Iida Åfeldt (@iidanmatkassa) jakama julkaisu

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos