Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Seiska: Harvinainen lähde paljastaa, miksi Sanna Marinin bilekohu on vakava asia

Seiska: Harvinainen lähde paljastaa, miksi Sanna Marinin bilekohu on vakava asia
Instagram / Sanna Marin

Pääministeri Sanna Marin on viime päivät ollut otsikoissa bilekohunsa takia. Hän biletti julkkisremmin kanssa 6. elokuuta yksityisasunnossa, josta bileet siirtyivät kahteen eri baariin Helsingissä. Bileistä kuvattu video vuoti julkisuuteen ja on saanut jopa kansainvälistä huomiota.

Nyt Seiska on haastatellut harvinaista lähdettä, joka on kertonut, miksi Sanna Marinin bileet olivat turvallisuusriski.

”Käytännössä Suomessa on neljä ihmistä, joiden turvaluokitus on korkein mahdollinen: presidentti, pääministeri, ulkoministeri ja puolustusministeri,” Seiskan lähde kertoo.

”Näillä ihmisillä on paljon valtion turvallisuuteen liittyvää salaista tietoa. Osa näistä tiedoista on julistettu salaisiksi jopa 60 vuodeksi,” hän muistuttaa.

”Tällaisen henkilön liikkuminen päihtyneenä yökerhoissa aamuyön tunteina on iso turvallisuusriski. Jo yksistään hänen virkapuhelimensa katoaminen olisi vakava asia.”

Kun video vuoti julkisuuteen, monet miettivät, missä Marinin turvamiehet olivat. Heitä ei nimittäin näkynyt videolla.

”He olivat jossain lähellä, luultavasti pihalla autossa odottamassa. Ministereillä on aina turvamiehet, ja heidän täytyy tietää, missä heidän kohteensa milloinkin on. Kohde ei voi milloinkaan olla heiltä hukassa.”

”Esimerkiksi pääministerillä on turvamies 24/7 eli koko ajan käytössä. Öitä he eivät tietenkään kohteidensa luona vietä, mutta heidän on tiedettävä, missä kohde on. Yhtä lailla ministerinkin on oltava sellaisessa tilanteessa, että hänet tavoitetaan tarvittaessa hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.”

Seiskan lähde kertoi myös, että pääministerin pitäisi liikkua paikasta toiseen virka-autolla turvallisuusriskien välttämiseksi. Marin on kuitenkin itse suhaillut bileistä toisiin muilla tavoin.

”Pääministeri liikkuu aina virka-autollaan, sillä se liittyy turvallisuusseikkoihin,” Seiskan lähde muistuttaa.

”Kun pääministeri käyttää virka-autoa ja toinen hänen turvamiehistään tulee perässä toisella autolla.”

Pääminsterin sahaaminen bileistä toisiin aiheuttaa turva-aukkoja.

”Esimerkiksi ravintolassa aamuyön tunteina on paljon humalaisia. Tuolloin turvamiesten on oltava Marinin vierellä lähestulkoon tanssilattialla.”

”Samalla heidän on oltava erityisen hereillä, sillä tunnetusti ihmiset voivat tuolloin käyttäytyä arvaamattomasti.”

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos