Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Linda Lampenius kertoo: oli päiviä syömättä, joutui sairaalahoitoon

Linda Lampenius kertoo: oli päiviä syömättä, joutui sairaalahoitoon
AOP

Linda Lampeniuksen kirja Kesytön elämäni saapui kirjakauppojen hyllyille pari päivää sitten. Kirjassaan hän kertoi muun muassa tapaamisestaan Spede Pasasen kanssa. Samalla hän kertoi, kuinka hänen huono itsetuntonsa johti syömishäiriöön. Negatiiviset ulkonäköä koskevat ajatukset vaivasivat häntä jo lapsena.

”Olen mielestäni melko ruma. Minussa ei ole muuta kaunista kuin pitkä vaalea tukkani. Äiti on perheen kaunotar, en minä. ”Onko Linda ruvennut vähän pulskistumaan?,” kuulen isän kysyvän keittiössä. Toistan sanat hiljaa itsekseni. Ne pistävät suoraan sydämeen.”

Linda halusi laihduttaa siihen saakka, kunnes sai kätensä puristettua vyötärönsä ympärille. Jopa Spede Pasanen sanoi Lindalle, että hänen pitäisi pudottaa painoa, sillä kamera lisää 5-10 kiloa.

Joutui sairaalaan

1990-luvun lopulla äiti passitti Lindan lääkäriin.

”Äiti vie minut lääkäriin. Verikokeista selviää, että kärsin uupumuksesta ja aliravitsemuksesta, ja joudun sairaalaan. Painan 50 kiloa. Lääkärin mielestä aivan liian vähän. Minä olen väsynyt, niin hirvittävän väsynyt.”

Linda ei pitänyt välipäiviä treenaamisesta ja hän söi niukasti. Lopulta hänelle puhkesi bulimia.

”Menen ravintolaan ja ostan reilusti ”kiellettyä” ruokaa, kaikkea, mikä on inhottanut minua monet vuodet. Joka ostos on kiellettyjen listalla. Kiirehdin kotiin. Kävellessäni nostelen tapani mukaan ruokakasseja voimistaakseni käsivarsia. Alan itkeä, kun pääsen rappukäytävään, mutta nousen portaat yhtä nopeasti kuin aina. Olen parissa sekunnissa latonut ruoat pöydälle, ja sitten alan hotkia niitä. Nyt olen onnellinen ja pyörällä päästäni kuin vastarakastuneena.”

Vasta 2000-luvun puolella, kun hän pääsi syömishäiriökeskukseen ja tapasi myöhemmin tulevan aviomiehensä Martin Cullbergin hänen syömishäiriönsä alkoi parantua.

”Huomaan, etten oksenna läheskään yhtä usein kuin ennen. Martinin avulla ja tuella on ollut suuri merkitys.”

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos