Pidetään yhteyttä

Viihde

Levollisesti pois nukkuneen Prinssi Philipin kuolinsyy selvisi

Levollisesti pois nukkuneen Prinssi Philipin kuolinsyy selvisi
AOP

Buckinghamin palatsi julisti suru-uutisen huhtikuun 9. päivä, Prinssi Philip oli kuollut. Jo tällöin prinssin kerrottiin nukkuneen pois levollisesti, eikä uutisessa mainittu mitään erikoista kuolemaan liittyen.

Virallinen kuolinsyyraportti on tuotu nyt julki ja siitä selviää, että prinssi tosiaan kuoli vanhuuteen. Kuolinsyyksi on merkitty yksinkertaisesti: vanhuus.
Vanhuus voidaan hyväksyä viralliseksi kuolinsyyksi siinä tilanteessa, että potilas on yli 80-vuotias ja hänellä on pitkäaikainen potilassuhde lääkäriinsä. Tällöin lääkärin on mahdollista antaa raportti potilaan terveydentilan tarkkailusta pidemmältä ajalta.

Luonnollinen vanhuuskuolema viittaa myös siihen, että muita merkittäviä kuolemaan vaikuttaneita sairauksia tai vammoja prinssiltä ei löydetty. Myöskään sydänsairaus, jonka vuoksi prinssi kävi toimenpiteessä muutama viikko ennen kuolemaansa, ei vaikuttanut lopulliseen kuolinsyyhyn.

Prinssi Philip eli pitkän ja mielenkiintoisen elämän. Hän koki toisen maailmansodan kauhut palvellessaan kuninkaallisessa laivastossa, jossa hän jatkoi aktiivista palvelustaan vielä pitkälle sodan jälkeenkin.

Vuonna 1947 hän meni naimisiin kaukaisen serkkunsa Prinsessa Elizabethin kanssa ja avio-onnea kesti aina Prinssin kuolemaan asti. Kuningatar Elizabeth, 95, ikävöi puolisoaan ja hänet kuvattiinkin hyvin haikeissa mielin Prinssin hautajaisissa.

Prinssi Philip oli ensimmäinen Britannian kuninkaallisen perheen jäsen, joka esiintyi televisiohaastattelussa vuonna 1961.

Prinssi Philip teki paljon edustus- ja hyväntekeväisyystöitä elämänsä aikana. Hän onkin ollut yksi kaikkien aikojen kiireisin Britannian kuninkaallinen ja hänen kerrotaan edustaneen kuningastaloa keskimäärin 350 tapahtumassa vuosittain.

Vuoden 2017 toukokuussa ilmoitettiin, että Prinssi ei tulisi enää osallistumaan julkisiin tapahtumiin ja hänen viimeinen itsenäinen esiintymisensä tapahtui saman vuoden elokuussa.

Lähde: https://www.dailymail.co.uk/news/article-9543299/Prince-Philip-died-old-age-official-death-certificate-reveals.html

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos