Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Kohu Joe Roganin ympärillä kuumenee – hiljennetäänkö Rogan kokonaan? – Nyt puhuu Spotifyn toimitusjohtaja

Joe Rogan kohu
Instagram / Joe Rogan

Spotifyn toimitusjohtaja Daniel Ek puhui eilen sunnuntaina henkilökunnalle osoitetussa muistiossa, että hän ”tuomitsee jyrkästi” rotuun kohdistuvat herjaukset ja muut suositun yhdysvaltalaisen podcast-juontajan Joe Roganin kommentit, mutta ei pidä Roganin hiljentämistä vastauksena.

Rogan on pyytänyt anteeksi jo toistamiseen viikon sisään, viimeksi rasistisia puheitaan sen jälkeen, kun julkisuuteen tuli koostevideo, jossa hän käyttää toistuvasti n-sanaa.

Muistiossa käsiteltiin Joe Roganin n-sanan käyttöä ja 70 podcast-jakson poistamista aiemmin tällä viikolla. Poistettujen Joe Rogan Experience -jaksojen kokonaismäärä on nyt 113.

”Jotkut Joe Roganin kommenteista ovat uskomattoman loukkaavia – ja haluan tehdä selväksi, että ne eivät edusta tämän yrityksen arvoja. Tiedän, että tämä tilanne saa monet teistä tuntemaan itsenne uupuneiksi ja turhautuneiksi”, Ek kirjoittaa muistiossa.

Hän jatkaa, että Spotify on puhunut Roganin ja hänen tiiminsä kanssa podcastien sisällöstä, mukaan lukien rasistisesta kielenkäytöstän vuosien varrella. Näiden keskustelujen ja omien pohdiskelujensa jälkeen Ek kertoi, että Rogan päätti poistaa joukon ”The Joe Rogan Experience” -jaksoja Spotifysta”.

”Vaikka tuomitsen jyrkästi sen, mitä Joe on sanonut… Haluan tehdä yhden asian hyvin selväksi – en usko, että Joen hiljentäminen on vastaus”, Ek kuitenkin totesi.

Ek toisti kantansa Spotifyn sisällönvalvontakäytäntöihin ja sanoi, että hänen mielestään yhtiöllä pitäisi olla selkeät rajat julkaistavaan sisällön suhteen. Yrityksen tulisi ryhtyä toimiin, kun rajat ylitetään, mutta hän varoitti, että hiljentäminen ja cancelointi ei ole vastaus.

Katso Daniel Ekin muistio henkilökunnalle kiertää myös Twitterissä, ja voit nähdä sen kokonaisuudessaan tästä.

 

Omassa anteeksipyynnössään Rogan mainitsi, että kyseinen video oli kooste viimeisen 12 vuoden ajalta, ja kooste sisälsi esimerkkejä vuosien varrelta myös niistä haastatteluista, joissa hän käytti n-sanaa keskustellessaan sen käytöstä haastateltavien kanssa.

Joe Rogan julkaisi anteeksipyyntönsä sometilillään. Jos et näe upotusta, voit katsoa sen tästä.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joe Rogan (@joerogan)

Aiemmin Rogan nousi kohun keskelle, kun tunnetut laulajat ja lauluntekijät, mukaan lukien Neil Young ja Joni Mitchell, uhkasivat poistaa musiikkiaan Spotifysta protestina ”The Joe Rogan Experience” -podcastissa esitettyihin väitteisiin koronavirukseen liittyen.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos