Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Ina Mikkolan hupaisa kuvapari pitää takanaan vakavan sanoman: aasinsilta tärkeään faktaan

Ina Mikkolan hupaisa kuvapari pitää takanaan vakavan sanoman: aasinsilta tärkeään faktaan
Instagram / @inamikkola

Toimittaja Ina Mikkola on osa ohjelmaa nimeltään Arktinen retkikunta, jossa joukko julkimoita matkusti Grönlantiin. Ina on julkaissut reissultaan kuvia, joiden yhteydessä hän on kertonut kokemuksestaan.

Hiljattain hän julkaisi hauskan kuvaparin, jonka ensimmäisessä kuvassa hän poseeraa huulet punaisina ja laitettuna. Toisessa näemme hänen hikiset kasvonsa ja hattuhiuksensa.

”Ekassa kuvassa fancynä, tokassa kuvassa läävänä!” Ina kirjoittaa.

Hauskan kuvaparin taustalla on kuitenkin tärkeä sanoma. Ina kertoo enemmän Grönlannin olosuhteista ja siitä, kuinka suurten jäätiköiden sulaminen edistää ilmastonmuutosta.

”Grönlannin erämaassa minut eniten yllätti se, että siellä keskellä jäätävää viimaa ja kylmyyttä oli myös paikoin aivan tajuttoman kuuma ja hiostava. Kun aurinko porottaa taivaalta ja heijastuu vielä lumen kautta, eikä varjoa ole missään, niin hiki on kova ja naama kärventyy ilman kunnon suojausta!” Ina muistuttaa.

”Keskiössä en halua kuitenkaan olevan ihmisten hien, vaan toimikoon se aasinsiltana tärkeään faktaan, joka liittyy auringonvaloon ja jäätiköiden sulamiseen.”

Ina jatkaa julkaisua kertomalla, kuinka jäätiköiden sulaminen vauhdittaa ilmastonmuutosta ja aiheuttaa dominoefektin, joka pysäyttäminen on mahdotonta.

”Eli suoraan sanottuna: kun paska osuu tuulettimeen, seuraa katastrofaalinen ketjureaktio,” Ina sanoo.

”Meidän tehtävä on pistää kapuloita rattaisiin. Eli hillitä, hidastuttaa ja mielellään pysäyttää tämä kierre. Ja voin kertoa, että kun on omin silmin nähnyt jäätikön mittaluokan, niin omin silmin en halua nähdä niitä sulaneena. Kirjaimellisesti on kyse jäätävästä määrästä vettä,” hän lisää.

Jos upotus ei näy, sen voi katsoa täältä.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos