Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Greta Thunberg Voguen kannessa: sanoo pikamuodin olevan haitallista

Greta Thunberg Voguen kannessa
AOP

Ensimmäinen Vogue Scandinavia julkaistiin tässä kuussa. Ensimmäisen lehden kannessa poseeraa maailmanlaajuisesti tunnettu ja kuuluisaksi noussut ilmasto- ja ympäristöaktivisti Greta Thunberg.

Muotilehti Vogueen haastattelun antanut Greta sanoo pikamuodin olevan haitallista. Hän kuitenkin ymmärtää, että monille muoti on osa itseilmaisua. Thunberg itse ostaa uusia vaatteita harvoin ja silloinkin käytettynä.

”Jos ostat pikamuotia, olet osa sitä teollisuutta ja kannustat heitä laajentamaan, ja jatkamaan haitallista toimintaansa,” Thunberg sanoo.

Hän kertoo myös, että ei liiemmin välitä julkisuudesta.

”Näen roolini olevan osa paljon, paljon suurempaa liikettä, jossa me kaikki olemme yhtä tärkeitä. Jotkut saattavat nähdä minut keulahahmona tai johtajana tai liikkeen edustajana, mutta se on kaukana totuudesta, sillä olemme ruohonjuuritason liike,” hän sanoo Voguessa.

Thunberg yrittää myös ymmärtää heitä, jotka sanovat pahaa hänestä. Hänen mukaansa ikävät kommentit tarkoittavat sitä, että aktivismi on kuultu. Myös Yhdysvaltojen entinen presidentti Donald Trump on kritisoinut Thunbergia.

Hän sanoo myös aikovansa olla aktivisti niin kauan, kun aktivisteja tarvitaan.

”Se mitä nyt tarvitaan, on tiedon levittäminen kestävän muutoksen käynnistämiseksi, ja se on luultavasti se, missä minusta on nyt hyötyä.”

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos