Pidetään yhteyttä

Julkkikset

Emily Ratajkowski kertoo, miten kauneus vaikutti hänen koko elämäänsä – kritisoi vanhempiaan ulkonäkökeskeisestä elämästä

Emily Ratajkowski kertoo, miten kauneus vaikutti hänen koko elämäänsä
AOP

Huippumalli Emily Ratajkowski on hiljattain kirjoittanut kirjan My Body, jossa hän kertoo elämänkertaansa. Kirjassa paljastetaan muun muassa, kuinka hänen kaunis ulkonäkönsä vaikutti hänen koko elämäänsä jo lapsesa saakka. New York Post kertoo, että kirja sisältää raadollisia tarinoita siitä, kuinka häntä arvioitiin ulkonäön perusteella ja kuinka hänn vanhempansa lietsoivat ulkonäkökeskeistä elämää.

Jo lapsesta saakka Ratajkowski oli kaunis. Myös hänen Kathy-äitinsä oli ollut nuorena hyvin kaunis ja äiti kertoi Ratajkowskille tarinoita tästä usein. Emily ymmärsi, että häneltä odotettiin samaa.

”Vanhempani ajattelivat, että kuuluin ehdottomasti kauniiden ihmisten maailmaan. Se tuntui tärkeältä heille molemmille, erityisesti äidille,” kirjassa sanotaan New York Postin mukaan.

Äiti oli kertonut, että Emilyn kauneus oli huomattu jo vauvana.

”Kauneus oli minulle tapa olla erityinen. Kun olin erityinen, minusta tuntui, että vanhempani rakastivat minua eniten.”

Kauneusihanne jo 12-vuotiaana

Malli kertoo joutuneensa miesten katseiden kohteeksi jo 12-vuotiaana. ”En koskaan unohda tuon miehen ilmettä, kun kävelit hänen ohitseen! Hänen suunsa loksahti auki,” äiti oli hehkuttanut tyttärelleen kirjan mukaan.

”Olin lapsi, mutta samaan aikaan jo aivan asiantuntija mitä tulee miesten haluihin, vaikka en edes ymmärtänyt koko asiaa,” Ratajkowski kertoo kirjassa.

Mallimaailmaan hän lähti mukaan jo 14-vuotiaana, kun hänet bongattiin kauppakeskuksessa.

Hänen äitinsä esitteli tyttären kauneutta estottomasti ja asetti jopa valokuvan hänestä keskelle keittiön pöytää. Emily sanoo vakuutelleensa itselleen pitkään, että kauneus ja seksikkyys olisivat voimaannuttavia asioita.

Kauneus ei ole valtaa

Emily oli pitkään siinä luulossa, että kauneus toi hänelle valtaa. Hän kuitenin ymmärsi pian jotain tärkeää.

”Se ei koskaan pälkähtänyt päähäni, että naiset, jotka saivat valtaa kauneutensa takia, olivat itseasiassa velkaa niille miehille, joiden halu kauniita naisia kohtaan alunperin antoi heille valtaa,” Ratajkowski kuvailee.

”Tämän dynamiikan tajuaminen olisi tarkoittanut sitä, että minun olisi pitänyt myöntää, kuinka rajoitettua valtani loppupeleissä olikaan. Ja kuinka rajoitettua on kenen tahansa sellaisen naisen valta, joka haluaa selviytyjä ja menestyä maailmassa, jossa sinua arvioidaan ulkonäön perusteella.”

Hän on tehnyt paljon töitä itsensä kanssa.

”Minun oli lopulta pakko kohdata ruma totuus sen suhteen, että mitä pidin tärkeänä, mitä luulin rakkauden olevan ja minkä uskoin tekevän minusta erityisen. Jouduin käsittelemään myös paljon suhdetta kehooni.”

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos