Pidetään yhteyttä

Vakuutukset edullisesti ja helposti netistä – kattava tietopaketti

Vaakuutukset vertailussa UutisankassaSuomessa on kymmeniä vakuutusyhtiöitä, ja hurja määrä erilaisia vakuutuksia. Vakuutukset antavat turvaa yllättävien tilanteiden varalle. Suomalaisille on olemassa muutamia pakollisia vakuutuksia, mutta suurin osa tarjonnasta on täysin vapaaehtoisia.

Millaisia vakuutuksia on tarjolla? Kannattaako vapaaehtoiset vakuutukset? Miten saan aina halvimman vakuutuksen? Esimerkiksi näihin kysymyksiin annamme pian vastauksen, joten lukaisehan alla oleva tietoisku lävitse.

Alla on listattuna tämän hetken parhaat vakuutusyhtiöt ja vakuutusten kilpailuttajat.

Vakuutukset
Kilpailuta nykyiset ja uudet
Yhtiöiden määrä
Useita vakuutusyhtiöitä
Asiakaspalvelu
Oman profiilin chat-palvelu
Vastausaika
2-7 päivää
Ilmainen hakemus
Kilpailuta yksityiset vakuutukset ja yritysvakuutukset
Kilpailuta useampia vakuutuksia kerralla

Lisätietoja: Vakuutustarjousten pyytäminen Vakuutustiedot.fi palvelun kautta on maksutonta henkilö-, yritys- ja yhdistysasiakkaille. Vakuutusasiamiehille palvelun käyttö on maksullista. Voit halutessasi keskeyttää tarjouspyyntöprosessin milloin tahansa. Vanhojen vakuutussopimuksien irtisanominen on asiakkaan vastuulla.

Vakuutukset
Tuloturva, sairaus & tapaturma
Asiakaspalvelu
Chat, puhelin ja s-posti
Vastausaika
Vakuutus alle 5 minuutissa
Vakuutus alle 5 minuutissa!
Työttömyyteen, työkyvyttömyyteen ja terveyteen liittyviä turvia
Vakuutukset yksityisille ja yrityksille
Vakuutustori.fi toimii Suomen Finanssivalvonnan valvonnassa

Lisätietoja: Vakuutustori Oy on Suomen Finanssivalvonnan vakuutusedustajarekisteriin rekisteröity vakuutusasiamies. Vakuutustuotteita ovat mm. Tuloturva (henkilöasiakas ja yrittäjä), sekä tapaturman ja vakavan sairauden turva. Voit hallinnoida vakuutuksiasi OmaTilin kautta.

Miksi vakuutusten ottaminen kannattaa?

Lähdetään liikkeelle siitä, että osa vakuutuksista on pakollisia. Esimerkiksi liikennevakuutus tulee omassa ajoneuvossa olla. Mikäli asut vuokra-asunnossa, vuokranantaja vaatii yleensä laajan kotivakuutuksen ottamista. Näistä ei voi tinkiä.

Muut vakuutukset ovat täysin vapaaehtoisia. Miksi käyttää vuodessa kymmeniä tai satoja euroja muihin vakuutusmaksuihin?

Vapaaehtoisilla vakuutuksilla voi saada suojaa yllättäviin tilanteisiin. Esimerkiksi matkavakuutus suojaa sairastumiselta ulkomailla. Moni varmasti tietää, että ulkomailla lääkärissä käynnistä tai tutkimuksista voi tulla valtava lasku.

Vakuutuksia kannattaa ottaa, koska:

  • Suomen laki edellyttää, että liikennekäytössä olevassa ajoneuvossa tulee olla liikennevakuutus.
  • Vuokra-asuntoon tulee yleensä ottaa laaja kotivakuutus, eli vakuutus on edellytys asunnon saamiselle.
  • Vapaaehtoiset vakuutukset, kuten matkavakuutukset turvaavat äkillisiltä menoilta.

Millaisia vakuutuksia on olemassa?

Kuten alussa mainitsimme, on Suomessa tarjolla suuri määrä erilaisia vakuutuksia. Osa vakuutuksista on pakollisia, ja ne maksetaan suoraan palkasta. Jokainen voi kuitenkin kasvattaa vapaaehtoisilla vakuutuksilla tulevaisuuden turvallisuutta.

On myös hyvä muistaa, että yrittäjillä tulee lain mukaan olla YEL-vakuutus. Jos sitä ei oteta, se tullaan laittamaan voimaan siitäkin huolimatta. Tyypillisesti YEL-maksu on 24,10 %, mutta se voi hieman nousta tai laskea iän mukaan.

Vakuutukset voidaan jakaa näihin kategorioihin:

Yksityisyysvakuutus Yksityisvakuutukset

Yksityisvakuutus voi olla mm. henkilövakuutus, ajoneuvovakuutus, vahinkovakuutus tai yhdistelmävakuutus. Yleensä nämä mielletään vapaaehtoisiksi vakuutuksiksi, joita ei peritä esimerkiksi palkasta.

Sosiaalivakuutus Sosiaalivakuutukset

Sosiaalivakuutus voi olla esimerkiksi kansaneläke- tai työeläkevakuutus, sairausvakuutus sekä lakisääteinen tapaturmavakuutus. Jos olet palkkatöissä, menee palkasta siivu automaattisesti sosiaalivakuutuksiin.

Vakuutusten kilpailuttaminen: vertailemalla hintoja voit säästää satoja euroja vuodessa

Moni suomalainen suhtautuu vakuutusten kilpailuttamiseen turhan negatiivisesti. No, sille on kuitenkin hyvä syy – ne vietävän vakuutusmyyjät. Onneksi jokainen voi kilpailuttaa vakuutukset netissä ilman puhelinmyyjien hiillostusta.

Jos sinulla on useita vakuutuksia, kuten ajoneuvo- ja kotivakuutus, voi vuositasolla säästöä tulla satoja euroja. Mikäli siis kilpailutat vakuutukset, ja vaihdat halvempaan.

Meidän suosituksemme on, että vakuutukset kannattaa kilpailuttaa 1–2 kertaa vuodessa. Se ei vie aikaa 2–3 minuuttia kauempaa, eikä vakuutuksia ole pakko vaihtaa. Pieni vaiva voi kuitenkin tuoda ison säästön.

Näin vakuutusten kilpailuttaminen tapahtuu:

1 Valitse vakuutukset, jotka haluat kilpailuttaa (esim. ajoneuvo- ja kotivakuutus).
2 Valitse mahdolliset uudet vakuutukset, joita haluat ottaa (esim. sairausvakuutus).
3 Saat tarjouksia useista suomalaisista vakuutuslaitoksista.
4 Voit valita parhaat vakuutustarjouksen, tai voit hylätä kaikki tarjoukset.
5 Uusi vakuutusyhtiö lopettaa automaattisesti lähes kaikki olemassa olevat vakuutukset – ainoastaan kotivakuutus tulee lopettaa itse kirjallisesti.

Mihin tarpeisiin vakuutus yleensä hankitaan?

Vakuutuksia on jokaiseen lähtöön, henkilö- ja yritysasiakkaille. Osa vakuutuksista on tietyin edellytyksin pakollisia – mutta osa on täysin vapaaehtoisia.

Esittelemme seuraavaksi yleisimmät vakuutukset Suomessa. Luonnollisesti sinun tulee miettiä omaa tilannetta, että millaisia vakuutuksia mahdollisesti tarvitset. Esimerkiksi henkilövakuutukset tulee mielestämme kuitenkin aina olla – olipa tilanteesi mikä tahansa.

Yleisimmät vakuutukset henkilöasiakkaille:

  • Ajoneuvovakuutus
  • Kotivakuutus
  • Henkilövakuutukset
  • Eläinvakuutukset
  • Matkavakuutus

Ajoneuvovakuutus

Suomen lain mukaan liikennekäytössä olevassa ajoneuvossa tulee olla liikennevakuutus. Se tulee ottaa seitsemän (7) päivän sisällä ajoneuvon hankinnasta. Laki pätee siis esimerkiksi henkilö- ja pakettiautoihin, traktoreihin sekä kuorma-autoihin.

Liikennevakuutus antaa turvaa ajoneuvon matkustajille sekä mahdollisen kolarin syyttömälle osapuolelle. Liikennevakuutuksen päälle voi halutessaan ottaa kaskovakuutuksen.

Yleensä edullisiin autoihin otetaan osakasko. Se pitää sisällään mm. hinaus- ja tiepalvelun, henkilöturvan (myös lemmikit) sekä vakuutukset ilkivaltaa, varkautta ja tulipaloa varten. Jos otat täyskaskon, tulee lisäksi esimerkiksi pysäköintiturva sekä lasivakuutus.

Ajoneuvovakuutuksen hinta henkilöautoon on yleensä 300–1 500 €/vuosi. Hinnassa on suurta varianssia, riippuen autosta, kuljettajasta sekä vakuutuksen kattavuudesta.

Ajoneuvovakuutus

Kotivakuutus

Kotivakuutuksen ottaminen omaan asuntoon on vapaaehtoista, mutta enemmän kuin suotavaa. Vuokra-asunnoissa asukkaan tulee lähes aina ottaa laaja kotivakuutus, jossa vakuutus korvaa vahingot tyypillisesti 70 000 euroon asti.

Kotivakuutuksella voidaan vakuuttaa tietysti huoneisto, mutta myös kodin irtaimisto. Usein jopa puhelin, läppäri sekä muu elektroniikka kuuluu vakuutuksen piiriin. Kotivakuutus turvaa kaikki samassa taloudessa asuvat henkilöt.

Kotivakuutuksen hinta on suuruusluokassa 100–200 €/vuosi. Luonnollisesti asunto sekä omaisuuden arvo vaikuttavat lopulliseen hintaan.

Kotivakuutus

Henkilövakuutukset

Henkilövakuutukset ovat vapaaehtoisia, mutta suotava ottaa. Etenkin omat lapset sekä vauva / tuleva vauva kannattaa vakuuttaa. Henkilövakuutuksia on mm. sairaus- ja tapaturmavakuutus, vakavan sairauden turva sekä henkivakuutus.

Monella suomalaisella on työpaikan puolesta jonkinlainen vakuutus. Eli tapaturman tai sairauden sattuessa työpaikka maksaa lääkärikäynnin viulut – tiettyyn rajaan asti.

Allekirjoittaneen omakohtaisen kokemuksen mukaan vapaaehtoiset henkilövakuutukset kannattaa ottaa, etenkin alle 30-vuoden iässä. Perusterveellä nuorella aikuisella hintaa tulee keskimäärin 50 €/kk – ja se kattaa kaikki lääkärikäynnit ja tutkimukset yksityisellä lääkärillä.

Henkilövakuutus

Eläinvakuutukset

Moni ei varmasti tiedä, että omalle rakkaalle lemmikille voi ottaa oman vakuutuksen. Moni vakuutusyhtiö myöntää vakuutuksia ainakin koirille, kissoille sekä hevosille. Yhtiöstä riippuen muitakin eläimiä voidaan tapauskohtaisesti vakuuttaa.

Tyypillinen malli on, että maksat eläinlääkärikuluista ja lääkkeistä kolmasosan (35 %). Muu osuus menee vakuutuksen piikkiin. Vakuutukseen sisältyy usein myös 24/7 toimiva päivystys lemmikin äkillisiä sairastumisia ja/tai tapaturmia varten.

Eläinvakuutus

Matkavakuutus

Matkavakuutus kannattaa aina ottaa, jos ulkomaanmatkat kuuluvat edes jossakin määrin omaan elämään. Vakuutuksella voidaan korvata sairauksien ja tapaturmien lääkärikulut usein ilman ylärajaa, 0 euron omavastuulla.

Vakuutus sisältää myös korvauksen matkan peruuntumisesta sairauden takia. Yläraja on useita tuhansia euroja, tyypillisesti 4 000–5 000 euron välissä. Matkavakuutuksen hinta on vuositasolla keskimäärin 50–200 euroa, eli se todellakin kannattaa ottaa.

Matkavakuutus

Yhteenveto

Suomessa on hyvä elää monestakin syystä, mutta yksi tärkeä syy on vakuutukset. Jokainen voi turvata oman sekä perheensä vapaaehtoisten vakuutusten avulla. Esimerkiksi sairaus- ja tapaturmavakuutukset sekä vakavan sairauden turva kannattaa ottaa.

Mikäli käytössäsi on ajoneuvo, voit ottaa vapaaehtoisen kaskovakuutuksen. Mitä hienompi auto on, sitä enemmän lisävakuutuksia kannattaa ottaa. Se maksaa itsensä takaisin.

Myös työnantaja- ja yritysvakuutuksia on tarjolla räätälöidysti yrityksen tarpeista riippuen, myös aloittelevalle yrittäjälle. Aloittelevan yrittäjän kannattaa harkita myös laskutuspalvelun käyttöönottoa; etenkin keikkatyötä tekeville tai sivutoimisille yrittäjille kevytyrittäyys on helppo ja kätevä ratkaisu.

Vakuutusyhtiöiden kilpailuttaminen kannattaa tehdä vuosittain. Voit kilpailuttaa kaikki olemassa olevat vakuutukset muutamassa minuutissa. Suosittelemme tekemään kilpailutuksen jo tänään, niin voit säästää vuodessa jopa satoja euroja!

Usein kysyttyjä kysymyksiä