Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Tämän kauden tilastoykkönen dominoi miesten kuulantyöntöä: “Ei kahta sanaa kuularingin kuninkaasta”

Nico Oksaselle Suomen mestaruus kuulantyönnössä
AOP

Nico Oksanen täräytti dominoivalla suorituksella miesten kuulantyönnön Suomen mestariksi Kalevan kisoissa perjantaina.

Tämän kauden tilastoykkönen, Nico Oksanen, otti kisan johtopaikan itselleen heti ensimmäisellä työnnöllään, eikä päästänyt siitä enää irti. Hopealle työntänyt Eero Ahola pääsi viimeisellään hätyyttelemään Oksasta, mutta jäi siltikin yli 40 sentin päähän Oksasen voittotuloksesta 18,74.

– Ei ole kahta sanaa siitä, kuka oli kuularingin kuningas, Ylen asiantuntija Tuomas Raja hehkutti.

Oksasen hurja kunto perjantain kisassa on tulos koko vuoden kestäneestä valmistautumisesta. Mies oli kirjannut jo viime syksynä Kalevan kisat kalenteriinsa päätavoitteekseen ja kisaa kohti on tehty töitä koko vuoden ajan.

– Nyt on vain totuuden hetki. Koko vuosi on harjoiteltu, paljon on hikoiltu ja päämäärä odottaa edessä, Oksanen ennakoi sivuillaan ennen Kalevan kisoja.

Turun urheiluliiton mies työnsi oman ennätyksensä sekä kauden kotimaisen kärkituloksen 18,75 pari viikkoa sitten Nousiaisissa. Kalevan kisojen voittotulos jäi siis vain sentin päähän miehen ennätyksestä.

Viimeisellä työnnöllä Oksanen pääsi vielä vapaasti testaamaan tuloskuntoaan, sillä Suomen mestaruus oli jo ratkennut. Mies purki kaiken latauksen viimeiseen työntöön, joka näytti kaartaneen komeasti yli 19 metrin rajan. Työntö oli kuitenkin yliastuttu, joten 19 metrin virallinen saavutus jää vielä odottamaan myöhempiä koitoksia.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos