Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Suomen ennätyksen kävellyt suomalaistähti paljasti MM-kisojen kulisseista: “Oli aika epäuskoisia ilmeitä”

Aku Partanen paransi omaa SE-aikaansa Budapestin MM-kisoissa
AOP

Yleisurheilun MM-kisat on saatu Unkarin pääkaupungissa Budapestissä käyntiin. Kisojen alkua jouduttiin hieman viivästyttämään sateiden vuoksi, mutta tositoimiin päästiin lopulta aamupäivällä.

Kisat startattiin miesten 20 kilometrin kävelyllä, missä Suomen Veli-Matti ”Aku” Partanen käveli upeasti sijalle kuusi. Mies jysäytti tauluun samalla uuden kovan SE-ajan 1.18.22. Aika on yli minuutin kovempi, kuin Partasen pari viikkoa sitten Kalevan kisoissa kävelemä SE-aika.

– Kyllä tämä nappionnistuminen oli, Partanen iloitsi SUL:n tiedotteessa.

Kisan starttia jouduttiin myöshästyttämään lopulta kahdella tunnilla, minkä vuoksi aikaisin herännyt Partanen joutui hieman odottelemaan matkaan pääsyä.

– Tänään on vähän psyykettä koeteltu, Partanen myönsi.

– Viivästys oli uusi tilanne. Olimme jo lähtötäpinöissä Calling Roomissa ja kaikki valmiina psyykattuna, että kohta mennään, ja sitten tuli parin tunnin viivästys. Se toi aika syviä huokauksia ja epäuskoisia ilmeitä.

20 kilometrin matkalle startattiin Budapestissä japanilaisen Koki Ikedan johdolla todella kovaa. Ensimmäinen 10 kilometriä taittui kovaan aikaan 38.58. Partanen ei kovasta alkuvauhdista kuitenkaan hätkähtänyt, vaan luotti omiin tuntemuksiinsa.

– Laskeskelin, että 12 kilometrin kohdalla oli aika monta kävelijää vielä mukana, mutta tiesin kuitenkin, että vauhti oli niin kovaa, että millään kaikki eivät voi jaksaa sitä loppuun asti. Oma itseluottamus oli siinä kohtaa hyvä enkä hyytynyt lopussakaan.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos