Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Suomalaisurheilija lyyhistyi MM-kisoissa – Aleksi Ojala kiidätettiin tiputukseen

35 kilometrin kävely Budapestin MM-kisoissa
AOP

Budapestin armoton sää konkretisoitui suomalaiskävelijä Aleksi Ojalalle karulla tavalla. Mies taisteli itsensä maaliin 35 kilometrin kisassa, mutta lyyhistyi maahan heti maaliviivan ylitettyään.

Kaikki oli jätetty kropasta matkalle, eikä Aleksi Ojala päässyt maalialueelta pois enää omin avuin. Kisajärjestäjät riensivät silminnähden todella voipuneen Ojalan luo nopeasti ja tämä vietiin lopulta pyörätuolissa maalialueelta pois.

Mies saapui median eteen omin jaloin, mutta jalat eivät miehellä kauaa kantaneet. Tärisevä ja vain vaivoin pystyssä pysynyt Ojala vietiin lopulta pyörätuolilla lääkintätelttaan tiputukseen.

– Aleksin kehon lämmöt olivat kilpailun jälkeen kovat. Siksi häntä pidettiin lääkintäteltassa. Aleksi halusi tulla maaliin ja selvisi, mutta kroppa on todella kuiva, miehen valmentaja Veli-Matti Ranta kertoi Iltalehdelle.

– Lähdimme viemään Aleksia lääkintäteltasta tiputukseen. Hän tarvitsee nestettä kehoonsa. Kyllä se tästä, kun hän saa nestettä kehoonsa.

Kilpailu oli Ojalalle todella vaikea ja mies joutui pysähtymään useaan kertaan kisan aikana juottopisteille. Ojala oli lopulta kilpailun 25:s ajalla 2.38,34.

Miehen valmentaja Ranta epäili vajaan 30 kilometrin kohdalla, ettei mies selviäisi Budapestin polttavan auringon alla lainkaan maaliin saakka.

– Huono on tilanne. Vähän enemmänkin huimaa. Hän on nyt ottanut sokeripitoista juomaa. Katsotaan pääseekö maaliin, Ranta epäili kisan aikana.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos