Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Seuraa tätä Budapestin MM-kisoissa: Tämä yksi tekijä saattaa siivittää urheilijat huipputuloksiin

National Athletics Centre -stadion Budapestissä
AOP

Yleisurheilun MM-kisat starttaavat Unkarin Budapestissä huomenna lauantaina. Kisapaikalla on yksi tekijä, jonka ansiosta kisoissa saatetaan nähdä kovia tuloksia.

Budapestin MM-kisastadionilla käytössä olevan yleisurheilualustan nimittäin uskotaan avittavan urheilijoita tuloksellisesti hyviin suorituksiin. Erityisesti pikajuoksumatkoilla alustavalmistaja Mondon menestystuotteen SSX720:n uskotaan siivittävän juoksijoita nopeisiin aikoihin.

– Yleisurheilun supersankarit pääsevät kilpailemaan parhaissa mahdollisissa olosuhteissa ja saavuttamaan suuria menestyksiä sekä ennätyksiä kilpailuradan poikkeuksellisen laadun ansiosta, MM-kisojen johtaja Balázs Németh hehkutti.

Uusi SSX720 alusta rakennettiin National Athletics Centre -stadionille viime syksynä sekä tänä keväänä.

Iltalehden yleisurheiluasiantuntija Arto Bryggare ennakoi, että kisoissa saatetaan nähdä kovia tuloksia siitäkin huolimatta, että Budapestiin on luvattu todella kuumaa ja kuivaa säätä.

– Kun on uusi rata, kimmoisuus on optimi. Olen ihan varma, että Budapestin mondo on todella nopea, Bryggage vakuutteli.

Bryggaren mukaan uusi, synteettisen ja luonnonkumin seoksesta tehty alusta on sopivan kova ja kimmoisa, mikä avittaa erityisesti juoksulajeissa, sillä urheilijan jalka ei uppoa pehmeään alustaan vaan kimpoaa mukavasti eteenpäin.

Mies näkee uudessa kimmoisassa alustassa kuitenkin myös sudenkuoppia, sillä urheilijoilla voi olla erityisesti pituus ja korkeushypyssä vaikeuksia askelmerkin kanssa, kun askel hieman pitenee alustalla. Myös pika-aitoihin kimmoisa alusta tuo lisämausteensa.

– Rata alkaa viedä, kun askel pitenee. Ei voi ladata heti alusta asti urku auki. Pitää pidätellä viisi aitaa ja sitten päästää hevoset ulos, Bryggare tuumaa.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos