Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Nuorten EM-kultaa otellut Saga Vanninen paljasti: “Tuli pieni epävarmuus”

Saga Vanninen otteli alle 23-vuotiaiden EM-kultaa
AOP

Espoon Leppävaarassa kisataan parhaillaan alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut. Suomalaisittain kisat ovat startanneet upeasti ja ensimmäisiltä kolmelta päivältä on kasassa jo seitsemän mitalia.

Erityisesti perjantai oli suomalaisittain melkoista mitalitulitusta, kun Saga Vanninen, Silja Kosonen, Jessica Kähärä, Veera Mattila ja Eemil Helander napsivat mitalisijoituksia.

Vanninen juhli Kososen tavoin nuorten EM-kultaa perjantain illassa. Nainen nousi seitsenottelun päätöspäivänä voittoon ja otteli pisteet 6317.

Ottelu tarjosi kuitenkin kahden päivän ajan tiukkaa jännitystä, kun ennakkosuosikki Vanninen ja Hollannin haastaja, Sofie Dokter, taistelivat kullasta.

Dokter pisti kampoihin ennakkosuosikki Vanniselle tiukasti kampoihin loppuun saakka, mutta suomalainen veti lopulta pidemmän korren.

Vielä avauspäivän jälkeen hollantilainen johti ottelua 13 pisteen turvin, mutta päätöspäivänä Vanninen nousi ohi ja lopulta voittoon.

Vanniselle vahva laji pituushyppy toi lajivoiton, mutta suoritus ei vielä täysin naista tyydyttänyt.

– Pituuden jälkeen tuli pieni epävarmuus, mutta pystyin kasaamaan itseni siitä keihääseen, nainen myönsi.

Keihäs sujui Vanniselta hyvin ja tämä pääsi päätöslajiin, 800 metrin juoksuun, 100 pisteen johtoasemassa.

– Ei voitto ollut missään vaiheessa varma, mutta siinä hollilla kuitenkin olin. Keihään jälkeen oli jo luottavainen fiilis, mutta kaikki lajit pitää ensi käydä ennen kuin mikään on varmaa.

Täysin tyytyväinen nainen ei ottelukokonaisuuteen ollut, mutta hyvä suoritus riitti tällä kertaa kirkkaimpaan mitaliin.

– Kyllä kotikisoissa onnistuminen oli erityisen tärkeää. Yleisö oli hyvin mukana kahden päivän ajan, jopa kuulantyönnössä, jota ei yleensä tapahdu, nainen hehkutti.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos