Pidetään yhteyttä

Yleisurheilu

Kovia syytöksiä Timanttiliigan finaaleissa – Diivailiko Norjan ihmemies lempimatkansa kisaohjelmaan?

Jakob Ingebrigtsen voitti 3000 metriä Timanttiliigan finaalissa
AOP

Timanttiliigan finaalitapahtuma kisattiin viikonloppuna Yhdysvaltojen Eugenessa. Miesten kestävyysjuoksun kulisseista kantautui viikonloppuna tyytymättömyyttä, kun Etiopian kärkijuoksijat Yomif Kejelcha ja Talehun Bekele syyttivät kisajärjestäjiä Norjan Jakob Ingebrigtsenin pillin mukaan tanssimisesta.

Eugenessa kisatussa finaalitapahtumassa juostiin miesten 5000 metrin sijasta 3000 metrin kisa. Päätös ei etiopialaisia miellyttänyt ja se oli heidän mukaansa tehty vain Ingebrigtsenin vaatimuksesta.

– Heidän mielestään on absurdia, että he saavat paikan finaaliin juoksemalla 5000 metriä, ja sitten finaalissa juostaan 3000 metrin kisa, ja vain sen takia, että Ingebrigtsen haluaa juosta mieluummin kolmetonnisen. He ovat hyvin tyytymättömiä, etiopialaiskaksikon agentti Gianni Demadonna totesi NRK:lle.

Timanttiliigassa on kisattu 5000 metrillä tällä kaudella viidesti ja 3000 metrillä vain kerran.

– Se ei ole laisinkaan oikein, mutta sellaista viihdebisnestä yleisurheilu nykyään on, Demadonna tylytti.

Ingebrigtsenin leiristä etiopialaisten syytökset ammuttiin nopeasti alas. Norjalaisen agentti Daniel Wessfeldt vakuutti, ettei hän tai Ingebrigtsen olleet vaatineet 3000 metrin kisaa finaaliin.

– Päätöksen teki vain ja ainoastaan järjestäjät ja kilpailupäällikkö. Jakob olisi ollut mukana myös 5000 metrin kisassa. Jos tästä on vielä kysyttävää, voi kysyä suoraan kilpailujohtaja John Capriottilta. Demadonnakin voin tehdä saman, Wessfeldt näpäytti.

Norjan supertähti Ingebrigtsen juhli lopulta 3000 metrin kisan voittoa venyttämällä maaliviivan yli nipin napin ennen Etiopian Kejelchaa. Norjalaisen voittoaika 7.23,63 on uusi Euroopan ennätys.

Mainos
Jätä kommentti
Tilaa
Ilmoitus

0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Ruoka

Mainos

Uudet kommentit

Mainos

Mainos